07/04/2017

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Έκθεση «Μαρκόπουλο, 1821»

Με επιτυχία υλοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Μαρκόπουλο, 1821», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου,  απευθυνόμενα στους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Πάνω από πεντακόσιοι μαθητές από όλες τις τάξεις φιλοξενήθηκαν στην Έκθεση, οι οποίοι συμμετείχαν είτε στο πρόγραμμα «Ιστορίες από τα παλιά», δημιουργώντας τους δικούς τους πήλινους «μεσαιωνικούς» πύργους, είτε στο πρόγραμμα «Γνωρίζοντας τα σημαντικά σημεία της περιοχής: οι περιηγητές της Εποχής», κατά το οποίο δημιούργησαν τους δικούς τους φανταστικούς διαλόγους σε κόμικς, εμπνευσμένοι από το φωτογραφικό υλικό της Έκθεσης.

Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ήταν τόσο η μάθηση, μέσα από διαδραστικούς και διασκεδαστικούς τρόπους, όσο και η ψυχαγωγία, μέσω της απόκτησης νέων εμπειριών.

Από το υλικό της Έκθεσης θα προκύψουν δύο εκπαιδευτικοί φάκελοι, ένας για την Α’ βάθμια και ένας για την Β’ βάθμια Εκπαίδευση, τους οποίους θα μπορούν να δανείζονται οι εκπαιδευτικοί για παιδαγωγικούς σκοπούς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των μαθητών που συμμετείχαν, ανάλογα με την ηλικία τους, πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού, σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας και την επιμέλειά τους είχε η υπεύθυνη των Τμημάτων «Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης», του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, κα Ευδοκία Μεθενίτη.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συνόδευσαν τους μαθητές τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, όπως παρουσιάστηκε στην Έκθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα και τη μελέτη των συμμετεχόντων σε αυτή.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Απριλίου, με ωράρια λειτουργίας: 10:00π.μ. - 1:00μ.μ & 6:00μ.μ. - 8:00μ.μ.


Όσοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν κατόπιν συνεννόησης, να ξεναγηθούν ανά ομάδες στην Έκθεση, από τον Υπεύθυνο της Εταιρίας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής. Για πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στο 22990-20179.