15/11/2016

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ TOY LIBRAND DHRAMI ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΣΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΕΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δράμη Λιμπράντ (Librand), με θέμα «Το Πόρτο Ράφτη στα πινέλα ενός ζωγράφου», την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Παπαβασιλείου 36).

Γεννημένος στην Αυλώνα της Αλβανίας, ο Librand κλείνει φέτος 25 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Ήδη από τα πρώτα σχολικά χρόνια, στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, φάνηκαν τα πρώτα σημάδια του καλλιτεχνικού του ταλέντου. Ήταν λοιπόν φυσικό να συνεχίσει τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο και μετέπειτα στη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων.

Αρχές της δεκαετίας του ’90, πολλοί συμπατριώτες του αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα που γεννήθηκαν και να συνεχίσουν τη ζωή τους μακριά από αυτήν. Μεταξύ αυτών και ο Librand, ο οποίος επέλεξε συνειδητά την Ελλάδα ως νέα του πατρίδα, επειδή ήταν γνώριμη σε αυτόν, για τον πολιτισμό της και την ιστορία της, μέσα από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Φιλολογίας, στο Αργυρόκαστρο.

Από την πρώτη επαφή με το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, όπου βρέθηκε τυχαία στις 22 Απριλίου του 1991, επειδή δεν ήθελε να μείνει στο κέντρο της Αθήνας, ο καλλιτέχνης «σκλαβώθηκε» από τα όμορφα τοπία τους, τα οποία τον έκαναν να ερωτευθεί περισσότερο τη φύση, γεγονός που αποτυπώνεται έντονα στα ζωγραφικά του έργα.

Από το 1997 ξεκίνησε ως ζωγράφος σκηνικών, στη μεγαλύτερη παραγωγή των ιδιωτικών καναλιών, στο Στούντιο «ΑΤΑ». Στο διάστημα αυτό πήρε μέρος σε διάφορες παραγωγές τηλεοπτικών σήριαλ ή τηλεοπτικών εκπομπών, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και σε διάφορες πολιτιστικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως: στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στη διοργάνωση Μις Κόσμος στην Κύπρο (2000), στη «Ζαχαρένια Πόλη» στο Σύνταγμα (2003), στην Eurovision (2005), Special Olympics (2011) και στις κινηματογραφικές ταινίες «Νύφες» και «Ελ Γκρέκο».

Όμως ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει και να παίρνει μέρος σε διάφορες εκθέσεις. Έχει συμμετάσχει σε έξι ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει δυο ατομικές:
Ατομική έκθεση στην Αυλώνα της Αλβανίας (1984)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, στην Εθνική Πινακοθήκη Τιράνων (1988)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, στην πόλη Πόγραδετς (1990)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση με την κ. Αγνή Πετούρη και την κα Μαργαρίτα Σουρμπάτη, στο Δήμο Μαρκοπούλου (1994)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση με καλλιτέχνες από την Αλβανία, στο Δήμο Αθηναίων (1997)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην γκαλερί «ΑΡΓΩ» στην Αθήνα (2003)
Ατομική έκθεση στο Κουκάκι (2012)
Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Αλβανών στην Αθήνα (2016)

Η έκθεση του Librand στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Ωράριο έκθεσης: Καθημερινές 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.


Είσοδος ελεύθερη.