01/11/2012

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης μεταλλικών δημιουργιών του γλύπτη Πέτρου Κορωναίου, που είναι εμπνευσμένες από το άρωμα και το φως της Ελλάδας, και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Η έκθεση θα λειτουργήσει το διάστημα 10 – 20 Νοεμβρίου 2012, τις καθημερινές, από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

Ο Π. Κορωναίος γεννήθηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα. Από το 1968, αγαπούσε να φτιάχνει πολλά σιδερένια αντικείμενα, γιατί συνδυάζουν τη σκληρότητα, ενώ παραμένουν εύπλαστα, αλλά ταυτόχρονα, αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Τα μεταλλικά έργα του, έχουν θέμα τη θάλασσα, το βουνό, τη φύση και συναντώνται σε συλλέκτες, καλλιτέχνες και απλούς ανθρώπους.

Συνεργάζεται με ιδιώτες, διακοσμητές και γκαλερί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να περάσει την τέχνη του μετάλλου, σε νέους δημιουργούς, διδάσκοντας σε άτομα που αγαπούν την τέχνη και τη δημιουργία.

Συνηθίζει να αναφέρεται στη φράση του Πλάτωνα: «τα αισθητά αντικείμενα του κόσμου, είναι απομίμηση του κόσμου των ιδεών. Η ιδέα είναι το πρότυπο, τα αντικείμενα είναι αντίγραφα» και θεωρεί, ότι τα μεγαλύτερα κειμήλια έργων τέχνης, ανήκουν στην σιδηρουργία.

Εργάζεται στο εργαστήριο που διατηρεί, στον Άγιο Γεώργιο Μερέντας, στο Μαρκόπουλο Αττικής.