06/10/2011

Ο Δήμος Μαρκοπούλου για την πυρκαγιά στον χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού


Σχετικά με την πυρκαγιά στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει, ότι μετά από περίπου τριακόσιες (300) ρίψεις αδρανών υλικών και ειδικής σκόνης από φορτηγά, αντιμετωπίστηκε ολοκληρωτικά, τόσο η πυρκαγιά, όσο και το φαινόμενο της έκλυσης αναθυμιάσεων και καπνού.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ουσιαστική συνδρομή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργο Φουντά, την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου, την Δημοτική Σύμβουλο Σαρωνικού κ. Χριστίνα Χριστοφάκη και φυσικά, τους εθελοντές τοπικούς χωματουργούς και ιδιοκτήτες φορτηγών, που μας συγκίνησαν με την πολύωρη, κοπιαστική και φυσικά αφιλοκερδή προσφορά εργασίας.

Επίσης, ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι στον χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρκοπούλου δεν λειτουργεί Χωματερή, αλλά Σταθμός Συμπίεσης και Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τα οποία και καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρέλαβε μια παγιωμένη και απαράδεκτη κατάσταση πολλών χρόνων, με τόνους σκουπιδιών που δεν είχαν μεταφερθεί εγκαίρως στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και που με δικά της μέσα (χωρίς αναθέσεις σε ιδιώτες) σταδιακά απομακρύνει.