02/03/2015

Στην θετική πολιτική βούληση, βάσει των οικονομικών προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης, έγκειται πλέον η καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων των δικαιούχων, από τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε θετικό κλίμα και παρουσία πέντε (5) Βουλευτών Αττικής, εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27/2/2015 και ώρα 7 μ.μ., η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου. 

Αυτή η συνεδρίαση, είχε ως μοναδικό θέμα, την συζήτηση και λήψη απόφασης, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος Μαρκοπούλου, προκειμένου να επιτευχθεί η συντομότερη δυνατή παρακατάθεση των οφειλόμενων χρημάτων στους δικαιούχους ιδιοκτήτες, από τις απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου, δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας, της 17ης Μαρτίου 2015!

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Βουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ» κος Γιάννης Δέδες, οι Βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» κα Γεωργία Μαρτίνου και κος Γιώργος Βλάχος, η Βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ» κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» κος Γιώργος Μαυρωτάς, ο εκπρόσωπος και πολιτευτής των «ΑνΕλ» κος Σταύρος Πετρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κος Πάρης Ευαγγελίου.

Κατόπιν αναλυτικής έκθεσης του ιστορικού της υπόθεσης, από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη και των τοποθετήσεων των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα, όλες οι απαραίτητες πολιτικές ενέργειες από πλευράς του Δήμου Μαρκοπούλου για την παρακατάθεση των Αποζημιώσεων, με την ταυτόχρονη στήριξη των Βουλευτών και της Περιφέρειας.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκύπτει πως δεν υφίσταται κάποιο ιδιαίτερο κώλυμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πέραν πλέον της πολιτικής βούλησης για την ύπαρξη της τελικής υπογραφής, από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κο Γιώργο Σταθάκη.

Ραντεβού έγινε σήμερα και με τον Υφυπουργό Γεωργίας και Βουλευτή των «ΑνΕλ» κο Παναγιώτη Σγουρίδη, για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο υπήρξε επίσης θετική δέσμευση εκ μέρους του, για την προώθηση του θέματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης, να γίνουν αυτή την εβδομάδα, μία σειρά από ενέργειες για την απόσπαση της τελευταίας απαραίτητης υπογραφής, από τον αρμόδιο Υπουργό κο Γ. Σταθάκη και εάν αυτό δεν καταστεί τελικά εφικτό, την Δευτέρα, 9/3/2015, να πραγματοποιηθεί εκ νέου, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 8:00 μ.μ!

Τελική εκτίμηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, μετά και από τις σημερινές πολιτικές επαφές, είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως, στην δυνατότητα εξεύρεσης και εκταμίευσης του χρηματικού ποσού των 20,8 εκ. Ευρώ, δεδομένης της οικονομικής στενότητας της Κυβέρνησης και της πιθανής ύπαρξης, άλλων προτεραιοτήτων εκ μέρους της, για εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων!

Η προσπάθειά μας, συνεχίζεται…