06/03/2015

Το εύρος των εκφραστικών μέσων, εντυπωσίασε στην έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος της εικαστικού Όλγας Σουλαχάκη, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου


Με μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού, για το εύρος των εκφραστικών της μέσων, εγκαινιάστηκε η Έκθεση Ζωγραφικής και Κοσμήματος της εικαστικού Όλγας Σουλαχάκη, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 22 του μηνός, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Τα ζωγραφικά έργα της Όλγας Σουλαχάκη περιλάμβαναν, τόσο αναπαραστατικά γυμνά μοντέλα, όσο και ρεαλιστικά, με τάση προς την αφαίρεση, με χρήση ακρυλικών και λαδιού. Τα έργα παρουσίαζαν ποικιλία στις διαστάσεις και «ψάξιμο» στη φόρμα.



Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με χαρακτικά της έργα μικρών διαστάσεων, συνοδευόμενα από τις χαρακτικές τους μήτρες σε ασήμι.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό είχαν τα χειροποίητα κοσμήματα - σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ - που είχε φιλοτεχνήσει η ίδια η εικαστικός, με υλικά όπως ο αλπακάς, το χρυσό και το ασήμι, σε ελεύθερο σχέδιο, με σύρμα (συρατερά), ημιπολίτιμες πέτρες, και μικρά μοτίφ.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νίκος Ορφανός, όπως και φιλότεχνοι συμπολίτες μας.

Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία και στους σπουδαστές του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», τόσο του παιδικού τμήματος, όσο και του τμήματος ενηλίκων, να ξεναγηθούν από την εικαστικό στους χώρους της έκθεσης, με τη συνοδεία της δασκάλας των τμημάτων, Ευδοκίας Μεθενίτη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει να εκφράζει έμπρακτα την αφοσίωση του στους νέους καλλιτέχνες, προβάλλοντας το έργο και το όραμά τους, με τη φιλοξενία και διοργάνωση εκδηλώσεων, εκθέσεων, όπως και δράσεων και προγραμμάτων, που αφορούν τη σχολική εκπαίδευση και την επιμόρφωση των ενηλίκων, φέρνοντας την «Τέχνη», κοντά στον πολίτη.