06/08/2024

Συνεχίστηκε και φέτος ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων του Δήμου Μαρκοπούλου για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Παιδικής Μέριμνας & Οικογένειας, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, συνεχίστηκαν και φέτος οι ενημερωτικές δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών, έτσι ώστε να απολαύσουν ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Διευρύνοντας τα θέματα που είχαν παρουσιαστεί πέρυσι, όπως προληπτικά μέτρα ασφαλούς κολύμβησης, Α΄ βοηθειών και διάσωσης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με θέμα «Θερινά Ατυχήματα», πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση τσιμπημάτων από έντομα και ερπετά, ηλίαση, θαλάσσια ατυχήματα κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Αθηνά Φρέγκογλου, MD, MSc, Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, ανέλυσε όλα τα πιθανά ατυχήματα που μπορεί να συμβούν κατά τους θερινούς μήνες, όπως θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, τσιμπήματα εντόμων, δήγματα ζώων, εγκαύματα ηλιακά και μη, πνιγμονή, τραύματα, ρινορραγία κ.λ.π., καθώς και τις πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση αυτών.

Ο αρχηγός της ναυαγοσωστικής ομάδας του Πόρτο Ράφτη, κ. Αναστάσιος Τριγάζης, αναφέρθηκε στην ορθή συμπεριφορά των λουομένων και μετέφερε τις πολύτιμες εμπειρίες του, μέσα από περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστούν ιδιαιτέρως τους ομιλητές για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, με στοχευμένα στοιχεία και πληροφόρηση, που οι περισσότεροι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, αλλά η εξειδικευμένη και επιστημονική γνώση, μπορεί να μας σώσει τη ζωή!