28/09/2020

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Αναδείχθηκαν οι Πρωταθλητές 2020

  



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή το Μ| Πρωτάθλημα Ιππασίας 2020 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας που ανέδειξε τους φετινούς Πρωταθλητές σε Υπερπήδηση Εμποδίων και Ιππική Δεξιοτεχνία. 

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων η Μόνικα Μαρτίνη επέστρεψε στους τίτλους μετά το 2014 κερδίζοντας το Πρωτάθλημα Ενηλίκων μαζί με τον Electic Elvis, που είναι για δεύτερη συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής. Η αμαζόνα του ΕΙΟ συγκέντρωσε στους τρεις γύρους τους λιγότερους 5 βαθμούς. Δεύτερος Πρωταθλητής ήταν ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Grandeur του ΙΟΜ που είχε 6 βαθμούς στους τρεις γύρους και 3οςΠρωταθλητής ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio που είχε 8 βαθμούς στους τρεις γύρους.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων τον τίτλο του Πρωταθλήτη κέρδισε ο Δημήτρης Δρούγας με τον Magic de France του ΙΠΠΟΚ με 13 βαθμούς και στην 2η θέση του Πρωταθλητή η Σελήνη Ποππ του ΕΙΟ με την Brandy Sugar με 14 βαθμούς. 

Στην Καηγορία Εφήβων η Μελίνα Πειμανίδη και ο Indy s αναδείχθηκαν Πρωταθλητές συγκεντρώνοντας στους τρεις γύρους των αγώνων μόλις 4 βαθμούς. Η αμαζόνα του ΙΠΠΟΚ είχε αναδειχθεί το 2016 Πρωταθλήτρια Παίδων. Δεύτερη Πρωταθλήτρια η Άννι Βατίδη με τον Go 4 it του ΙΟΚΑΛSG με 5 βαθμούς και τρίτη Πρωταθλήτρια η Αθηνά Ζολώτα Γιάρα του ΙΟΒΟΠ με την Ulysse d’ Orbec με 8 βαθμούς. 

Στην Κατηγορία Παίδων η μοναδική αμαζόνα με 0 βαθμούς στους τρεις γύρους ήταν η Τζιώρτζια Σκλαβενίτη του ΑΙΟΕ με την Havanna vant Steenputje κερζίζοντας το Πρωτάθλημα. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η περσινή Πρωταθλήτρια Σεμέλη Ποππ με την Arabella ΙΙ του ΕΙΟ με 12 βαθμούς και τρίτη Πρωταθλήτρια η Άρτεμις Ταλλιάκη με τον Hip Hop GP du Bois Madame του ΙΟΒΟΠ με 20 βαθμούς. 

Στην Κατηγορία Αμαζόνων μετά τους τρεις γύρους νικήτρια αναδείχθηκε η Στεφανία Παπαδημητρίου του ΕΙΟ με τον Atash de la Hogue με 0 βαθμούς ποινής. Στην 2η θέση ήταν η Lauren Van Berkel επίσης του ΕΙΟ με τον Chance de la Loge με 4 βαθμούς και στην 3η θέση η Βάσω Αμπαρτζίδη με τον Szilaj Todor του ΕΘΙΟΤ επίσης με 4 βαθμούς.  

Στην Κατηγορία Νέων Ίππων 5 ετών νικήτρια ήταν η Μαριάνση Κυριακοπούλου με τον Kiss Me του ΙΟΒΟΠ με 4 βαθμούς, ενώ στην κατηγορία νέων ίππων 6 -7 ετών νικήτης ήταν ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Naskari de Reve του ΙΟΕ με 0 βαθμούς. 

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία στην Κατηγορία Ενηλίκων o Στέλιος Σταυρουλάκης και ο Baiao αναδείχθηκαν και πάλι Πρωταθλητές Ενηλίκων μετά το 2017. Ο αθλητής του ΑΚΙΒ συγκέντρωσε συνολικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα 69,246%. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Damor του ΑΙΟΑΤ με ποσοστό 68,116% και τρίτη Πρωταθλήτρια η Ελένη Μυράτ με τον Lord of Champ του ΕΙΟ με ποσοστό 64,526%.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Μυρτώ Κουβάτση του ΑΙΟΑΤ με τον Rafaello 4 με συνολικό ποσοστό 63,36% και δεύτερη Πρωταθλήτρια η Ειρήνη Ντιμιτριγεβιτς με τον Alerion 2 του ΑΚΙΒ με ποσοστό 60,723%.

Στην Κατηγορία Εφήβων τον τίτλο της Πρωταθλήτριας κέρδισε η Δέσποινα Σιδηρά με τον Windsor του ΑΙΟΑΤ με συνολικό ποσοστό 67,45%. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η περσινή Πρωταθλήτρια Ραφαήλια Γεωργουλέα με τον Luxemburg του ΕΙΟ με ποσοστό 66,404% και τρίτη Πρωταθλήτρια η Ζωή Τερτίππη με τον Capuccino του ΑΙΟΑΤ  με ποσοστό 65,081%.

Στην Κατηγορία Παίδων Πρωταθλήτρια βγήκε η Δανάη Γιαννοπούλου με τον White man του ΑΚΙΒ με συνολικό ποσοστό από τα τρία αγωνίσματα 68,565%. Στην 2η θέση του Πρωταθλητή ήταν η Χριστίνα Ρέτσου του ΙΟΒ με την Elise με ποσοστό 67,896% και στην 3η θέση του Πρωταθλητή η Μυρτώ Δημητσάνη του ΑΙΟΑΤ με τον Humphrey de la Vigne με ποσοστό 66,14%. 

Η διοργάνωση  του Πρωταθλήματος υλοποιήθηκε χάρη στη στήριξη χορηγών, εταιρείες και φορείς, με επικεφαλής τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Όμιλος Μυτιληναίος – Μ, με την εταιρεία Protergia, ο οποίος έχει και τον τίτλο της διοργάνωσης. Ακόμη, μια ομάδα παλαιών και νέων χορηγών του αθλήματος στηρίζει τη διοργάνωση, όπως η Εταιρεία Innovis με τα προϊόντα Nuxe, ο Όμιλος Αντωνίου, η εταιρεία Connolly Leather, η Duxiana, η Express Oil, η Superfast Ferries, η Blue Star Ferries, η ΑΝΕΚ, , η Hertz, η Cialto, η τεχνική εταιρεία New Alert και  ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας