14/05/2019

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Μαρκόπουλο


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Αλέπης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισε η υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Βιτάλης.


Στο χαιρετισμό του ο Ανδρέας Συλλελόγλου, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης, τόνισε:

«Η εκλογική μάχη στις 26 Μαΐου είναι πολιτική.
Από τη μια είναι άμεση η ανάγκη λύσης επειγόντων τοπικών προβλημάτων , από την άλλη όλες οι λύσεις συνθλίβονται στη λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ, που εφαρμόζουν -σε στρατηγική σύμπλευση, οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας.

Οι ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστιες. Κατασπατάλησαν τεράστια κονδύλια που προέκυψαν από αναπτυξιακά έργα (κυρίως για την Αποχέτευση πιο πρόσφατα) αφήνοντας πίσω τους μια τραγική κατάσταση κατά κοινή ομολογία.

Όσο πιο τραγική είναι η κατάσταση σε πολλούς τομείς, τόσο πιο αντιδραστικές δεσμεύσεις για το μέλλον αποτολμούν οι αντίπαλοι συνδυασμοί.  Τα αποτελέσματα δε θα αργήσουν να φανούν!

Εμείς, όταν μιλάμε για τον δήμο, μιλάμε για τους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους που έχουν ως δουλειά τους να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα του κόσμου.

Ιεραρχώντας τις ανάγκες βάζουμε ως πρώτο, ότι ο Δήμος με τη λειτουργία του, με τις υπηρεσίες του, με το προσωπικό του πρέπει να δώσει ανάσες στην πλειοψηφία του λαού. Ανάσες στο εισόδημα, μειώνοντας δραστικά τη δημοτική φορολογία,  & καταργώντας την ανταποδοτικότητα σε μια σειρά υπηρεσίες.

Δεύτερο να αλλάξει ο προσανατολισμός στη δημοτική δουλειά βάζοντας πάνω απ’όλα -κόντρα στην πολιτική ιδιωτικοποίησης, την καθημερινότητα του πολίτη.


Οι αντίπαλοι μας έχουν στήσει ένα ψευδεπίγραφο σκηνικό αντιπαράθεσης αφού προέρχονται  από κόμματα που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, όπως και το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, που θέλει τους δήμους να έχουν έσοδα από τη δημοτική φορολογία.

Εμείς προτάσσουμε την αντιμετώπιση των προβλημάτων και της λειτουργίας της πόλης, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, οι πλατείες και παιδικές χαρές με τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων– και υπάρχουν περιθώρια να διεκδικήσουμε – σε συνδυασμό με την προτεραιότητα στα σχολεία, στις προβληματικές υποδομές , στη στήριξη και επέκταση του δικτύου των παιδικών σταθμών και φυσικά η δυνατότητα που υπάρχει, να στηριχθεί ο πολιτισμός και η αθλητική δραστηριότητα σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους φορείς της πόλης, η διεκδίκηση αστικής συγκοινωνίας με φθηνό εισητήριο με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Τα παραπάνω απαιτούν την πρόσληψη μονίμου προσωπικού, αλλά και την αξιοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης ορισμένου χρόνου, ώστε να ενισχυθούν μ’ αυτόν τον τρόπο οι υποδομές του δήμου και η δυνατότητα να παράγει έργο.

Οι περιπτώσεις της καθαριότητας και ειδικά της ανακύκλωσης δείχνουν -λόγω της υπάρχουσας εκρηκτικής κατάστασης, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, τη διαφορετική κατεύθυνση, με την οργάνωση και την αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού του δήμου για την εκτέλεση των τεχνικών έργων που απαιτούνται.»

Κατήγγειλε τη χρόνια υποχρηματοδότηση του δήμου Μαρκοπούλου και την απουσία των αναγκαίων έργων μεγαλης κλιμακας που απαιτουνται για να προχωρήσει η Αποχέτευση και η προστασία έτσι της θάλασσας, η ουσιαστική παρέμβαση στο δίκτυο υδρευσης, η κάλυψη των αναγκών σε σχολεια, υγεια, αθλητισμο και πολιτισμο.

Ειδικότερα απαίτησε την άμεση αντιμετώπιση της μόλυνσης που προκαλείται σε μόνιμη πλέον βάση από τα λύματα του Ιπποδρόμου σε μεγάλο τμήμα των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής.

Ζήτησε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να προχωρήσει η σύνδεση της πόλης με τη δημόσια αστική συγκοινωνία.

Δεσμεύτηκε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση δε θα ψηφίσουν ποτέ με βαση τις ντιρεκτιβες που υπηρετουν τα συμφεροντα των μονοπωλιων.

Ζήτησε τέλος να ενισχυθεί το ψηφοδελτιο της παράταξης στις εκλογές, στελνοντας κι απ εδω το δικο μας μηνυμα Ελπιδας στο Λαό.