09/04/2019

Κύπελλο Αμαξοδήγησης με μαραθώνιο!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί αγώνισμα μαραθωνίου στο άθλημα της αμαξοδήγησης. Στο πλαίσιο του αγώνα Κυπέλλου Αμαξοδήγησης, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας Μαρκοπούλου, το τριήμερο 12, 13 και 14 Απριλίου 2019, θα εγκαινιαστεί ο νέος στίβος μαραθωνίου, που δημιουργήθηκε στην προθέρμανση του cross country.  

Το πρόγραμμα των αγώνων, στους οποίους θα λάβουν μέρος αμαξοδηγητές από όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνει την Παρασκευή στις 11.00 το αγώνισμα της δεξιοτεχνίας, την δεύτερη ημέρα, Σάββατο, στις 10.00 το αγώνισμα του μαραθωνίου και την τρίτη ημέρα, Κυριακή, επίσης στις 10.00 το αγώνισμα των κώνων. 

Εν όψει την προετοιμασίας της χώρας μας για την διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Αμαξοδήγησης το 2020, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τον χώρο προθέρμανσης του cross country στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο και δημιούργησε το νέο στίβο μαραθωνίου αμαξοδήγησης με 6 ειδικά εμπόδια (hazards), σε συνεργασία με ιδιώτες φιλάθλους της Αμαξοδήγησης και με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση  των δύο Τσέχων, Gabor Fintha, 4* σχεδιαστή διαδρομών και Zoltan Kovacs, Τεχνικό Επιτετραμμένο του αθλήματος.




Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας