16/11/2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Να τερματιστούν τώρα οι πόλεμοι»

Αγαπητοί γονείς

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης τραγωδίας, που διαδραματίζεται στα νησιά του Αιγαίου και όχι  μόνο. Χιλιάδες πρόσφυγες, στην προσπάθειά τους να ζήσουν μακριά από την φρίκη του πολέμου περνώντας, κυριολεκτικά, από ... σαράντα κύματα και αψηφώντας τον κίνδυνο να χάσουν στην διαδρομή και την ίδια τους την ζωή, φθάνουν στην χώρα μας.

Η λύση στο δράμα των προσφύγων δεν θα βρεθεί στην καλλίτερη διαχείριση-κατανομή τους στις χώρες της Ευρώπης, αλλά στον τερματισμό των πολέμων σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και στην επιστροφή στις χώρες και στα σπίτια τους. Γνωρίζετε όλοι, ότι οι ανάγκες της προσωρινής φιλοξενίας και διαβίωσής τους είναι μεγάλες. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ανακουφίσουμε, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και δημιουργώντας για αυτούς πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Γι’ αυτό σας καλούμε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό, να βοηθήσουμε όλοι από το υστέρημά μας προσφέροντας τα στοιχειώδη* για την επιβίωση των προσφύγων.

Αυτές τις ημέρες συλλέγουμε τα απαραίτητα είδη άμεσης ανάγκης.

Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν και να διευκολύνουν στην συλλογή αυτών των ειδών με την συζήτηση ανά τάξη και την ανάδειξη της σημασίας της αλληλεγγύης. 

το Δ.Σ.


*Σημ. : τα υλικά που θα συλλεχθούν θα αποσταλούν, με την παρουσία μελών της Ένωσης - Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών, στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου (Λεωφ. Βεΐκου 13, Γαλάτσι 111 46) σε ημέρα και ώρα που θα ενημερώσουμε έγκαιρα. Ο Δήμος Γαλατσίου μας ενημερώνει για τα είδη άμεσης ανάγκης: Οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, σφουγγάρια ατομικά μπάνιου, αντρικές κάλτσες, κουβέρτες, πετσέτες, πιρούνια πλαστικά, σκούπες/φαράσια, σφουγγαρίστρες-κουβάδες, καρότσια παιδικά, κονσέρβες ψαριού, σκούφοι – κασκόλ, γάντια μιας χρήσης, καραμέλες για το λαιμό, αντιβιώσεις (ενηλίκων - παιδικές), αντιαλλεργικά, αντιεμετικά, Fucidin.


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Μένη Βαμποράκη (6945597565),
Χρ. Παφύλας (2288073617,6974836542),
Νικ. Κασίμης  (2299086818, 6977321164).