24/09/2014

«ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη «Γιορτή Σταφυλιού», την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα επτά (7) το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας, κλείνει τον μεγάλο κύκλο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2014, με τον καλύτερο, παραδοσιακό τρόπο! Θα συμπεριλαμβάνει έκθεση προϊόντων σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.) και άλλων προϊόντων, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και συγκεκριμένα τα μέλη ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού.

Ο συμπολίτης μας Χάρης Παπασιδέρης και η  ορχήστρα του, στα πλαίσια της  Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης, θα δώσει μουσικό χρώμα στο γιορτινό για τον τόπο μας, κλίμα της ημέρας.

Ο Χάρης Παπασιδέρης, γέννημα θρέμμα του Μαρκοπούλου και ξεκινώντας από την Φιλαρμονική του Δήμου μας, με απουσία δεκατριών και πλέον ετών από τον τόπο μας, κάνοντας live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αναζήτησε την μουσική του ταυτότητα, με επιρροές από κυρίως δυτικά ακούσματα. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, είναι η επίσημη κυκλοφορία της προσωπικής του δουλειάς “Σε θυμάμαι όταν λείπεις” και το νέο του single “Άλλη μια νύχτα”, που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά.

Στα πλαίσια της εορτής, οι επισκέπτες, θα μπορούν επίσης να απολαύσουν πλούσιο μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ορχήστρα, καθώς επίσης και να θαυμάσουν το χορευτικό συγκρότημα του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που θα φορέσουν τις παραδοσιακές τους στολές και θα σας ταξιδεύσουν με τις χορευτικές του φιγούρες!

Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους παραγωγούς, να ενισχύσουν και φέτος τη «Γιορτή Σταφυλιού», έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το ετήσιο ραντεβού μας, για την προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων και να καθιερωθεί σε θεσμό. Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία του θεσμού αυτού, ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου ο πλούτος της παράδοσης, επαναπροσδιορίζεται ως μια πολύ στέρεα και αξιόπιστη διέξοδος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου. Ας κλείσουμε την αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2014, με μία μεγάλη αγκαλιά για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, βοηθώντας όλοι στην μεγαλύτερη δυνατή συλλογή τροφίμων!