13/08/2014

Υπό το φως του φεγγαριού πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας!


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή, συνθέτη και εκπαιδευτικού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2014, καθώς ο κόσμος που προσήλθε (άνω των 2.000 ατόμων) να τον ακούσει από κοντά, κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης σε σαξόφωνα/φωνητικά, η Μαρία Χριστίνα στην ηλεκτρική άρπα και ο Γιώργος Πολυχρονάκος στα τύμπανα/κρουστά, στο dream trio: «Moondance», μας χάρισαν ένα αξέχαστο Αυγουστιάτικο βράδυ, με φόντο το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας. Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να ήταν ιδανικότερη, καθώς η – παρά μία ημέρα – Πανσέληνος, προσέδιδε μυστήριο και ρομαντισμό στην βραδιά!

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συνθέσεις αφιερωμένες στο φεγγάρι, κλασικά κομμάτια της τζαζ, ethnic μουσικές αποχρώσεις, αποσπάσματα από κλασικά έργα, αλλά και καινούργιο υλικό, από αυτό το πρωτοποριακό σχήμα.

Η βραδιά αποτέλεσε ουσιαστικά έναν ύμνο στον Πολιτισμό μας, καθώς οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν υπέροχη μουσική, αλλά και περισσότεροι από πεντακόσιους (500) από αυτούς, να ξεναγηθούν δωρεάν από την αρχαιολόγο κα Κατερίνα Πέτρου, στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό, ειδικά για την εκδήλωση. Το προσωπικό του Μουσείου βρισκόταν εκεί για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που επισκέφθηκε το Μουσείο.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία, τόσο την κα Πέτρου, όσο και τους υπαλλήλους του Μουσείου Βραυρώνας της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, για πρόσβαση όλο και περισσότερων δημοτών, σε δράσεις πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.


Ένα μεγάλο Ευχαριστώ, οφείλουμε ακόμη στην κάβα «ΚΑΒΕΙΡΟΣ», που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και προσέφερε δωρεάν μπουκαλάκια νερού για τους παρευρισκομένους.

Ευχαριστούμε τέλος, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου κο Αθανάσιο Τζοΐτη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, διαθέτοντας ένα επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου, για προληπτικούς λόγους και τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για εμάς, που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, αγκαλιάζεται από τον κόσμο κάθε ηλικίας με τόση αγάπη, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη για διοργάνωση τέτοιου είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε το πλήθος των υπόλοιπων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει διοργανώσει για εσάς!