11/06/2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


Η ολοκλήρωση της άκρως επιτυχημένης έκθεσης των Εργαστηρίων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, επισφραγίστηκε με την επίσκεψη στις 2 Ιουνίου, του ίδιου του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, συνοδευόμενου από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Κιμπιζή.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού ο Δήμος είχε διοργανώσει για αυτή την ημέρα, ειδικό δρομολόγιο, για τη μεταφορά φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ., από την Αθήνα, στο χώρο της έκθεσης στο Μαρκόπουλο. Στην ειδική αυτή εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη παρουσίαση της έκθεσης και της διαδικασίας δημιουργίας των έργων, από τους ίδιους τους οκτώ (8) συμμετέχοντες δημιουργούς: Κλαουδάτος Μιχάλης, Κολυμπάρη Κική,
Κριτσωτάκης Δημήτρης, Μανουρά Μαρία, Μεθενίτη Ευδοκία, Μωραΐτη Αιμιλία, Μωραΐτης Φανούρης, Σαμψάκη Φιλιώ.

Η έκθεση της Σχολής πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μαρκόπουλο, διήρκησε 5 – 31 Μαϊου, ήταν καθημερινά ανοιχτή για το κοινό και κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών και μαθητών, με την οργάνωση ξεναγήσεων για ομάδες ανηλίκων και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για τάξεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, υπό την επίβλεψη εικαστικών δασκάλων.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλουν να ευχαριστήσουν για την άψογη συνεργασία τους, το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ., τον υπεύθυνο καθηγητή του Εργαστηρίου Σχεδίου της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Γιώργο Καζάζη και τους συμμετέχοντες δημιουργούς, θέτοντας έτσι τις βάσεις, για αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον, αφού αποτελούν μια σημαντική γέφυρα άμεσης επαφής με τη σύγχρονη εικαστική σκέψη και δημιουργία.