09/05/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 24ΩΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ!



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ενημερώνει,πως έπειτα από σειρά πολύμηνων διοικητικών και πολιτικών διαβουλεύσεων, χάρις στο υψηλού επιπέδου, πολυετές έργο των γιατρών και των διοικητικών στελεχών του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, ανακοινώθηκε επίσημα, σήμερα, 8 Μαΐου 2013, από τον Υποδιοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής,κο Σωτήρη Ζώτο, ότι ως μόνιμο Κέντρο Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια, στελεχωμένο στα πρότυπα ενός Σταθμού Α’ Βοηθειών, επιλέχθηκε αυτό, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας!

Ο κος Σωτήρης Ζώτος, ανέλυσε τον τρόπο, με τον οποίο σχεδιάστηκε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, από 1ης Ιουνίου 2013, προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς, στις αυξημένες απαιτήσεις που συνεπάγεται η επιλογή του, ως μόνιμου Κέντρου Υγείας 24ωρης εφημερίας, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου, κου Σωτήρη Μεθενίτη, της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Κιμπιζή, του Δημοτικού Συμβούλου κου Χρήστου Δρίτσα, του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κου Σπύρου Σερλεμέ, του Προϊσταμένου των Διοικητικών Υπηρεσιώντου Κ.Υ. Μαρκοπούλου κου Χρήστου Γιαννάκη, του Διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κου Γιώργου Παπαδόπουλου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Γιάννη Δημόπουλου και Γιώργου Σμέρου, καθώς επίσης και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου.

Ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, έδωσε έμφαση στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, προκειμένου να μπορέσει το Κέντρο Υγείας, να λειτουργήσει ορθά και με συνέπεια, γι’ αυτό και κάλεσε το Υγειονομικό Προσωπικό, να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού του, με τέσσερις (4) ακόμη μόνιμους γιατρούς.

Τόσο το διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, όσο και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου, χαίρονται ιδιαίτερα για τηνσυγκεκριμένη επιλογή του Κέντρου Υγείας, που συγκεντρώνει σήμερα μακράν,τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, από άποψη προσωπικούιατρικήςεμπειρίας και χρήσης υποδομών, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όλων των δημοτών της περιοχής των Μεσογείων.

Τέλος, ως Δημοτική Αρχή, αξίζει να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίεςτόσο στο Συντονιστή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κο Σπύρο Σερλεμέ, όσο και στον Προϊστάμενο των Διοικητικών Υπηρεσιών κο Χρήστο Γιαννάκη, αλλά και στο σύνολο του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού, χάρις στο αφοσιωμένο και ποιοτικό έργο των οποίων, επί είκοσι επτά (27) ολόκληρα χρόνια, το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλοστα Μεσόγεια, για μόνιμη και διαρκή λειτουργία, επί 24ώρου βάσεως.

Είμαστε βέβαιοι, πως το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης επιλογής, θα δικαιώσειτις προσδοκίες όλων μας, καθώς νούμερο ένα προτεραιότητά μας, αποτελείπάντα, η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι επόμενοι τέσσερις (4) μήνες, με αφετηρία τον Ιούνιο, αποτελούν μία μεγάλη δοκιμασία – πρόκληση για το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, προκειμένου να διαπιστώσουμε στην πράξη, κατά πόσο μπορεί να τα φέρει άξια σε πέρας, ότανεκτός του πληθυσμού του Δήμου μας που πολλαπλασιάζεται με εντυπωσιακό ρυθμό, θα έχει ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει, πολλά επιπλέον περιστατικά, των πολυπληθών όμορων Δήμων, ως Κέντρο Υγείας μόνιμης 24ωρης, πλέον λειτουργίας!

Σε αυτό λοιπόν το διάστημα, θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες του και τις όποιες ελλείψεις, φροντίζοντας ώστε αυτές να ξεπεραστούν άμεσα, για να οικοδομήσουμε ένα Κέντρο Υγείας - Πρότυπο, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες αποτελεσματικά, δίχως αυτοί να χρειάζεται να απευθύνονται στο εκάστοτε εφημερεύον Νοσοκομείο, εφόσον δεν θα συντρέχει απόλυτη ανάγκη και ιδιαίτερος λόγος, για αυτό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η επιτυχία μας θα είναι διπλή, αφού και θα αποσυμφορηθούν οι Νοσοκομειακές Μονάδες και ο πολίτης θα εξυπηρετείται άμεσα και γρήγορα, από το Κέντρο Υγείας της περιοχής του.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, δεσμευόμενοι ως Δημοτική Αρχή, πως θα πράξουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, ως μόνιμου πλέον Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα Μεσόγεια!