10/12/2012

Καιρός να μπει τελεία στις συκοφαντίες περί δήθεν σκανδάλων, αναφορικά με το Κινηματοθέατρο «Άρτεμις»!

Πολλά λέγονται και άλλα περισσότερα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, γύρω από την πλήρη ανακαίνιση του Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις». Ουκ ολίγοι είναι οι «καλοθελητές», δήθεν υποστηρικτές της νομιμότητας και της διαφάνειας, που έχοντας πάντα ως στόχο την εύκολη συκοφαντία της Δημοτικής Αρχής και του παραγόμενου από αυτή έργου της, εφευρίσκουν θέματα και «σκάνδαλα» από το πουθενά, παρουσιάζοντας πράξεις και γεγονότα με τον τρόπο που επιθυμούν και φυσικά τους βολεύει. Η αλήθεια είναι πως καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε ομόφωνα η ανακαίνιση του Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις», θεωρούμε πως είναι κατανοητοί και αποδεκτοί από όλους. Τα προβλήματα που υπήρχαν στο κτίριο, ορατά και διά γυμνού οφθαλμού, όταν έπεφταν οι σοβάδες, κάνοντας απαγορευτική την είσοδο οποιουδήποτε στην κινηματογραφική αίθουσα, έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης. Τα θέματα ασφαλείας και υγιεινής που ετίθεντο, απαιτούσαν άμεσες ενέργειες για τη διευθέτησή τους. Στην απόφαση αυτή, κατέληξε ομόφωνα το διαπαραταξιακό Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Μ., δίνοντας μάλιστα την εντολή στον Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Μ. κο Άγγελο Ρούση, να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανέλαβε την εκπόνηση μίας έκθεσης ενεργειών ελέγχου του δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις», μετά την πραγματοποίηση της οποίας, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.ΕΜ. κος Άγγελος Ρούσης κάλεσε δύο φορές έκτακτο Δ.Σ., από τα οποία οι διαμαρτυρόμενοι ήταν απόντες! Σημειώνεται ότι ο κ. Αδάμος, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», δεν μας έκανε την τιμή, να παραστεί σε κανένα εκ των δύο! Πότε λοιπόν, να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, όταν αδιαφορεί να παραστεί στα Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Μ.; Ή μήπως έπρεπε να περιμένουμε μέχρι σήμερα, πότε θα φιλοτιμηθεί να παραστεί στα Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Μ.;

Σύμφωνα με το νόμο, η ανακαίνιση του Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις», (ευθύνη για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του οποίου, φέρει η Κ.Δ.Ε.Μ.), μπορεί να γίνει με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων προς τρίτους!

Το γεγονός, της λήψης κάποιων προσφορών πριν την ανάθεση κάποιας συγκεκριμένης εργασίας σε τρίτο πρόσωπο, αποδίδεται καθαρά και μόνο στην ευαισθησία και δικαιοδοσία της Κ.Δ.Ε.Μ., αφού με βάση το νόμο, κάτι τέτοιο δεν ήταν καθόλου απαραίτητο. Για ποιο λόγο λοιπόν, οι γνωστοί-άγνωστοι καλοθελητές της «Δύναμης Ελπίδας» λένε ψέματα, διαπομπεύουν και κατηγορούν, για μη τήρηση της νομιμότητας και των προβλεπόμενων διαδικασιών;

Η εναλλακτική λύση, θα ήταν, αυτή του ανοικτού διαγωνισμού, μία διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα, αφού θα χρειαζόταν τουλάχιστον 1-1,5 χρόνος για την ανακαίνιση του Κινηματοθεάτρου! Εκτός αυτού, οι τιμές θα ήταν σίγουρα και μετά από μια πολύ μεγάλη υποτιθέμενη έκπτωση(55%!) αισθητά μεγαλύτερες και πιο «τσουχτερές», σε μία εποχή που μετράμε και το τελευταίο Ευρώ!

Λαμβάνοντας υπόψη πρώτον, πως έπρεπε να δράσουμε άμεσα, αφού το Κινηματοθέατρο θα χρησιμοποιείτο στις 28 Οκτωβρίου για την παράδοση των επαίνων στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας (ασχέτως που τελικά η τελετή δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω σοβαρής ασθένειας του Δημάρχου), και δεύτερον, πως θέλαμε την πιο οικονομική και συμφέρουσα λύση, καταλήξαμε και υιοθετήσαμε την νομιμότατη οδό των απευθείας αναθέσεων.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να σταματήσουν κάποιοι, δήθεν προασπιστές του δημόσιου συμφέροντος, να πολεμούν και να υποτιμούν, οποιοδήποτε θετικό έργο διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία η Δημοτική Αρχή και να χωνέψουν, πως όσα εμπόδια και να προσπαθήσουν να επινοήσουν, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους δημότες και πολίτες αυτού του τόπου σημαντικά πράγματα, με τα λίγα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ας χαρούμε όλοι το δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», το μοναδικό που υφίσταται αυτή τη στιγμή στην Αν. Αττική. Μέσα από τη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση και προώθηση του, ο Δήμος Μαρκοπούλου, μπορεί να αποκομίσει τόσο έσοδα, όσο και θετική προβολή, δίνοντας το λαμπρό παράδειγμα ενίσχυσης του Πολιτισμού μας, που αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη διέξοδο στα πλαίσια της οικονομικοκοινωνικής κρίσης, που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά.

Ήδη, δεχόμαστε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για ενοικίαση της αίθουσας, μαζί με πολλά συγχαρητήρια για την ανακαίνιση του χώρου. Φαίνεται πως το αποτέλεσμα, δικαιώνει τις προσπάθειες όλων και αναγνωρίζεται από όλους πλην των γνωστών μίζερων ψευδόμενων στελεχών της «Δύναμης Ελπίδας»!