23/09/2014

Με μεγάλη επιτυχία «έγινε» ο Μαρκοπουλιώτικος Γάμος στο θέατρο Σάρας!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με μεγάλη επιτυχία «έγινε» ο Μαρκοπουλιώτικος Γάμος στο θέατρο Σάρας, με «καλεσμένους» πάνω από χίλια άτομα! Η εξαιρετική μουσικοχορευτική - θεατρική παράσταση, με θέμα την αναβίωση του παραδοσιακού Μαρκοπουλιώτικου Γάμου, πραγματοποιήθηκε από τον Χορευτικό – Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», το βράδυ του Σαββάτου, 20/9/2014 και κατάφερε να μαγέψει τους θεατές.

Στον «Μαρκωπουλιώτικο Γάμο» συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι,  οι οποίοι δεν ήταν γνωστοί στο κοινό από την τηλεόραση, αλλά από την καθημερινότητα, καθώς όλοι τους είναι συντοπίτες, κάτοικοι Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη και μέλη του Συλλόγου.


Το έξυπνο και γεμάτο χιούμορ κείμενο των διαλόγων, εμπνευσμένο από το βιβλίο του αείμνηστου Παπα-Γιάννη Ηλία, κατάφερε να γυρίσει τους θεατές πίσω στον χρόνο και να τους ταξιδέψει στα ήθη και έθιμα μίας άλλης εποχής, με σεβασμό πάντα στους προγόνους μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα που δούλεψε, για να έχουμε το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα.


Η ζωντανή ορχήστρα συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση. Οι φωνές του Γιώργου Σαραγούδα και της συζύγου του Γιασεμή, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στον «Μαρκοπουλιώτικο Γάμο» και κατάφεραν να συγκινήσουν τον κόσμο, ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία συντοπίτες μας.

Εκπληκτικές ήταν και οι στολές των πρωταγωνιστών της παράστασης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Γιάννης Πρόφης, λαογράφος, ζωγράφος και ιστορικός συγγραφέας από το Κορωπί και η κα Λούλα Παπασιδέρη, που προσέφεραν τις αυθεντικές στολές του γαμπρού και του κουμπάρου και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει μία τόσο όμορφη προσπάθεια, με σκοπό την ανάδειξη του Πολιτισμού και της Παράδοσης του τόπου μας, γι’ αυτό και ανέλαβε το σύνολο του κόστους της παράστασης, φωτισμό, ηχητικά, ορχήστρα και την ενοικίαση των στολών των μελών, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.).

Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, για προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, με αποτέλεσμα το τραπέζι στην είσοδο του θεάτρου Σάρας, «να γεμίσει» από την αγάπη του κόσμου!

Ραντεβού δίνουμε αυτό το τριήμερο, με τις τελευταίες προγραμματισμένες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου μας, για το Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2014.