03/09/2014

Ανακοίνωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαρκοπούλου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαρκοπούλου θεωρεί εξοργιστικό κάθε σχέδιο ξεπουλήματος (με ή χωρίς εισαγωγικά) και παραχωρήσεων σε ιδιώτες, τμημάτων του αιγιαλού στο παράλιο μέτωπο αλλά και τα δάση της χώρας μας με κάθε μορφή και έκφανσή της.

Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας μας· είναι Εθνικός πλούτος. Η διοίκηση και υπηρεσίες, αλλά και η κεντρική εξουσία έχουν την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να σέβονται και να προστατεύουν το περιβάλλον, να υπερασπίζονται και να διασφαλίζουν το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή ή στο δάσος και να εποπτεύουν την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας έτσι ώστε να διατηρηθεί και για τις επόμενες γενιές.

Η οργάνωσή μας είναι αντίθετη σε καθετί και σε καθένα που νομιμοποιεί ή καλύπτει με τις παραλήψεις του τις αυθαιρεσίες και κατασκευές από επιχειρήσεις οι οποίες καταπατούν ή καλύπτουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, χτίζουν πάνω στο κύμα, ή ακόμη και να μπαζώνουν τις θάλασσες!

Η παράκτια ζώνη αποτελεί ένα ενιαίο και δυναμικό οικοσύστημα, εξαιρετικά ευαίσθητο από τη φύση του, το οποίο αποσταθεροποιείται εύκολα και ανεπανόρθωτα από αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση στο όνομα της “δήθεν” ανάπτυξης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Στα πλαίσια αυτά:

●  συμμετέχουμε, στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια ατομική ή ομαδική που κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε δίπλα σε κάθε συλλογικότητα και φορέα της περιοχής μας που δραστηριοποιείται στο θέμα αυτό.

●  Καλούμε τις δημόσιες αρχές να σεβαστούν τις αγωνίες και αγώνες δημοτών και συλλογικοτήτων για το κοινό καλό.

●  Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα του τόπου (Λιμενικό Σώμα, Λιμενικό Ταμείο, Δήμος) να τις στηρίξουν έμπρακτα εντατικοποιώντας τους ελέγχους και δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα αυτών.


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μαρκοπούλου