06/06/2014

Η Γαλάζια Σημαία με την οποία βραβεύτηκε και φέτος η Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, αποτελεί την απάντηση σε αναληθή δημοσιεύματα


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε απάντηση δημοσιεύματος, που αμφισβητεί την καταλληλότητα των θαλασσών του Δήμου Μαρκοπούλου για κολύμβηση, σας υπενθυμίζουμε ότι ειδικά, η Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, έχει ελεγχθεί επανειλημμένα για την καθαρότητα των νερών της, από επίσημους, αξιόπιστους φορείς, έχοντας λάβει την αδιαμφισβήτητη έγκριση καταλληλότητας.
Μάλιστα, έχει βραβευτεί και εφέτος με την Γαλάζια Σημαία, κερδίζοντας μία θέση ανάμεσα στις 408 βραβευμένες ακτές στην Ελλάδα!

Η «Γαλάζια Σημαία», αποτελεί σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 51 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Τα Κριτήρια του Διεθνούς αυτού Προγράμματος, για την απόδοση της «Γαλάζιας Σημαίας», συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:
Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής.
Β. Οργάνωση ακτής.
Γ. Ασφάλεια επισκεπτών.
Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τον πλήρη κατάλογο με τις ακτές και μαρίνες που βραβεύτηκαν για το 2014 με Γαλάζια Σημαία, μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.eepf.gr/blueflag/awards2014.

Όσον αφορά δε, στις υπόλοιπες θάλασσες στο Πόρτο Ράφτη, η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα σε σχετικούς ελέγχους και από άλλους φορείς, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έχουν την οποιαδήποτε επιστημονική βάση τα όσα αναγράφονται σε «περίεργα» δημοσιεύματα και να δοθεί μία αποστομωτική απάντηση για την καθαρότητα των ακτών μας, σε κάθε κατεύθυνση!