21/01/2014

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΠΟΡ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ

Το διήμερο 18 και 19 Ιανουαρίου 2014 διεξήχθη στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα διασυλλογικός αγώνας για σκάφη κατηγορίας optimist με την επονομασία «ΑΡΓΟΝΑΥΤΟΥ» διοργανωμένος από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Το Σάββατο εξαιτίας των πολύ χαμηλών ανέμων οι κούρσες που πραγματοποιήθηκαν ήταν ελάχιστες, όμως την Κυριακή οι συνθήκες ήταν οι πλέον κατάλληλες.

Στις έξι ιστιοδρομίες που ολοκληρώθηκαν από το στόλο των αγοριών και κοριτσιών συμμετείχαν 128 αθλητές από 27 ομίλους (ΝΑΟΒ, ΝΟΤΚ, ΑΛΚΥΩΝ, ΙΟΠ, ΝΟΔ, ΙΟΠΟΡ, ΝΟΕ, ΙΟΘ, ΝΟΚ, ΝΟΠΦ, ΝΟΑΤ, ΝΑΣ, ΝΟΓΚ, ΕΝΟΑ, ΙΟΠΑΤ, ΝΟΩΡ, ΝΟΚΙΑΤΟΥ, ΟΦΘ, ΝΑΟΚΕΚΡΩΨ, ΝΟΛΕΥΚ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΟΕΦ, ΝΟΕΘ, ΑΝΟΓ, ΝΑΟΒΒ, ΑΟΙΘΑΚΗΣ, ΝΟΑΛΕΠ ).
Στο στόλο παίδων κορασίδων έτρεξαν 72 αθλητές από 22 ομίλους (ΙΟΠ, ΝΟΕΘ, ΝΑΟΒ, ΝΟΤΚ, ΑΛΚΥΩΝ, ΟΦΘ, ΝΟΚ, ΙΟΠΟΡ, ΙΟΠΑΤ, ΝΟΓΚ, ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΟΩΡ, ΝΟΠΦ, ΝΟΕ, ΝΟΛΕΥΚ, ΝΟΔ, ΝΑΟΒΒ, ΝΟΑΛΕΠ, ΝΟΕΦ, ΕΝΟΑ, ΝΑΟΚΕΚΡΩΨ, ΝΑΣ ), και συνολικά έγιναν πέντε κούρσες.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου έκανε έντονη την παρουσία του στη διοργάνωση, με τις αγωνιστικές του ομάδες Ι και ΙΙ που συνολικά είχαν αξιόλογες επιδόσεις. Ξεχώρισαν οι:  η Μαρίτα Αγγελοπούλου στην τρίτη θέση των κοριτσιών, η Αθανασία Καναβαράκου που κατέκτησε την τρίτη θέση στις κορασίδες ο Δικαίος Κερκουλάς έβδομος στα αγόρια και ο Φίλιππος Φελούς δέκατος στους παίδες.

Μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε η τελετή απονομής και κέρασμα στα γραφεία του ΝΟΕ όπου παραβρέθηκαν και βραβεύθηκαν εκτός από τους αθλητές των optimist και όσοι κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στα laser, τα 420 και 470 στο ΕΛΛΗΣ ΚΥΠΕΛΟ που είχε διεξαχθεί 11 και 12/1/2014.

Για τον Ι.Ο.Π.Ο.Ρ. παρέλαβε το χρυσό κύπελλο ο Γιώργος Δημητρίου που είχε έρθει πρώτος στα Laser Standard,η Βασιλική Μπέη και Κέλλυ Δρόσου (το μεικτό πλήρωμα ΙΟΠΟΡ- ΝΟΕ) για την τρίτη θέση γυναικών στα 420 και φυσικά οι Αγγελοπούλου Καναβαράκου για την τρίτη θέση optimist κοριτσιών κορασίδων αντίστοιχα.

Για τον ΙΟΠΟΡ