14/01/2013

Απάντηση στις αιτήσεις του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ο Προφήτης Ηλίας - Μπαθίστα»


         





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Αρ. Πρωτ.: 656
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                            Μαρκόπουλο,  11/1/2013
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                        Προς: Δ.Σ. Εξωραϊστικού
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α                                                            Πολιτιστικού και  Περιβαλλοντικού Συλλόγου
                                                                                         «Ο Προφήτης Ηλίας» Μπαθίστα
  
Θέμα: Απάντηση στις αιτήσεις του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Ο Προφήτης Ηλίας - Μπαθίστα»


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Όπως και οι ίδιοι αναγνωρίζετε στις, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 92 και 93, αιτήσεις σας προς τον Δήμο Μαρκοπούλου, ο τελευταίος, όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας μας, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αφού καθημερινά μάχεται για την επιβίωσή του!

Κατανοούμε απόλυτα το δίκαιο και των δύο αιτημάτων σας. Συγκεκριμένα, τόσο για την τοποθέτηση πινακίδων με τις οδούς, σε αντικατάσταση των φθαρμένων υπαρχουσών, όσο και για την τοποθέτηση καθρεπτών για την πρόληψη καθημερινών ατυχημάτων, που οφείλονται στην έλλειψη ορατότητας.

Στα πλαίσια της προαναφερθείσας οικονομικής κατάστασης, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες του Δήμου μας, κατά σειρά προτεραιότητας, φροντίζοντας, ούτως ώστε τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε, να κατανεμηθούν δίκαια, καλύπτοντας ταυτόχρονα, όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες!

Όπως καταλαβαίνετε, ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεν δύναται να παραχωρήσει τριάντα πέντε (35) πινακίδες και δώδεκα (12) καθρέπτες, για την κάλυψη μίας μονάχα γειτονιάς στο Πόρτο-Ράφτη! Αναλογιστείτε, πόσες θα χρειάζονταν αναλογικά, προκειμένου να καλύψουμε με την ίδια πυκνότητα, ολόκληρο τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Μακάρι να είχαμε την οικονομική ευχέρεια να το πράξουμε, όμως αδυνατούμε. Κατόπιν σχετικής έρευνας, μπορούμε να παραχωρήσουμε έξι (6) πινακίδες και τέσσερις (4) καθρέπτες για την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε, στα σημεία, που σας παρακαλούμε να μας υποδείξετε. Στόχος μας, είναι η σταδιακή ολική κάλυψη, τόσο της συγκεκριμένης γειτονιάς, όσο και ολόκληρου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ωστόσο, κρίνουμε πως αρμοδιότητα και καθήκον ενός Συλλόγου, δεν αποτελεί μονάχα, η καταγραφή των προβλημάτων και των ελλείψεων μίας περιοχής, αλλά και η ενεργοποίηση των μελών, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις μέσω της εθελοντικής προσφοράς, και της οικονομικής συμμετοχής. Ως παράδειγμα προς μίμηση, σας φέρνουμε τον Σύλλογο της «Αγίας Παρασκευής», η παρουσία και η δράση καθώς και η χρηματική συμβολή των μελών του οποίου, αποτελεί πρότυπο προς μίμηση!

Εσείς όπως για παράδειγμα, φροντίσατε για την εξοικονόμηση χρημάτων,(και καλώς πράξατε) προκειμένου να εκδοθεί η εφημερίδα του Συλλόγου σας «Πόρτο Ράφτη σε Δράση», με τον ίδιο τρόπο, θα μπορούσατε να αποταμιεύσετε κάποια χρήματα, για την κάλυψη μέρους στοιχειωδών αναγκών της περιοχής.  

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει τη δυνατότητα παραχώρησης του παραπάνω αριθμού πινακίδων και καθρεπτών, ευελπιστώντας πως θα έχει στο μέλλον την οικονομική ευχέρεια, για την περαιτέρω σχετική ενίσχυση αναγκών, διαφόρων περιοχών του Δήμου μας.
  
Με  εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.