08/02/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Αγαπητοί Γονείς,

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, όσον αφορά στο προσωπικό και στην από εδώ και πέρα, λειτουργία τους.

Από τον Φεβρουάριο του 2011,εστάλη το έγγραφό μας με τον αναλυτικό προγραμματισμό προσλήψεων παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μαρκοπούλου και αφορούσε στο έτος 2011-2012.

Η έγκριση του παραπάνω προγραμματισμού, ήρθε από την Περιφέρεια στις 23-12-2011 και μας ζητούσε να υπογράψουμε συμβάσεις με τους ενδιαφερόμενους έως την 31η – 12ου – 2011, πράγμα ουσιαστικά αδύνατο και νομικά παράνομο, αν υπολογίσει κανείς τις προθεσμίες που ο νόμος απόλυτα ορίζει για τις προσλήψεις προσωπικού, και ξεπερνούν τις είκοσι (20) ημέρες!

Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας, κατέθεσαν προς έγκριση στο ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), ως όφειλαν, την προκήρυξη του Διαγωνισμού αναμένοντας την τελική έγκριση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει!
Από την Διεύθυνση του ΑΣΕΠ, μας διαβεβαιώνουν καθημερινά, ότι πιέζουν και αυτοί με την σειρά τους, το Υπουργείο Εσωτερικών για να δοθεί νέα έγκριση των επίμαχων συμβάσεων.

Οι επαφές και πιέσεις του Δημάρχου, αλλά και των υπευθύνων Δημοτικών Συμβούλων, προς όλες τις κατευθύνσεις είναι καθημερινές!

Οι επιστολές επίσης των γονέων και των δύο Παιδικών Σταθμών προς το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν απαντήθηκαν ποτέ, ούτε επίσης και οι επιστολές διαμαρτυρίας της Διοίκησης του Δήμου μας!

Αγαπητοί γονείς,

Λειτουργούμε όλο αυτό το διάστημα χάρη στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, που δούλευε και δουλεύει εθελοντικά, προσφέροντας τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες που θα προσφέρανε, εάν είχαμε εν ενεργεία συμβάσεις.

Η εντολή της Διοίκησης του Δήμου, προς τους επικεφαλής των δύο Παιδικών Σταθμών είναι σαφής: Οι δύο Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν άψογα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι μικροί μαθητές και οι εργαζόμενοι γονείς τους.

Αυτό ήδη κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι και στους δύο παιδικούς σταθμούς και εξυπηρετούν καθημερινά 140 παιδιά στο Μαρκόπουλο και 78 παιδιά στο Πόρτο Ράφτη.

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο Παιδικός Σταθμός του Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει για τον μήνα Φεβρουάριο, με έξι (6) άτομα λιγότερα και ο Παιδικός Σταθμός του Πόρτο Ράφτη με τρία (3) άτομα λιγότερα, λόγω αποχώρησης εργαζομένων, που δεν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν εθελοντικά.

Αναγκαζόμαστε έτσι, να λειτουργήσουμε τμήματα με λιγότερες δασκάλες και να καταργήσουμε το τμήμα του ύπνου, που λειτουργεί και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς όμως να μειώσουμε το ωράριο λειτουργίας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους, πως σε καμία περίπτωση η Διοίκηση του Δήμου δεν θα αφήσει να κλείσουν οι Παιδικοί Σταθμοί, παρά την ανύπαρκτη χρηματοδότηση και το μηδενικό προσωπικό, που μας ¨προσφέρει¨ τόσο πλουσιοπάροχα, η Κυβέρνηση!

Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και σύντομα στην αγωνιστική συμπαράστασή σας!
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.