25/01/2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Συνεχίζει να επενδύει στην Παιδεία ο Δήμος Μαρκοπούλου, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, θεωρώντας ότι αποτελεί την κυριότερη «απάντηση», στην κρίση που όλοι βιώνουμε. Με τις πρωτοβουλίες και συντονισμένες ενέργειές της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συλλόγους και τις προσφορές ιδιωτών, πέτυχε την περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών υποδομών του Δήμου.

Δύο ακόμη σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, το 2ο Δημοτικό Μαρκοπούλου και το 2ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη, ενισχύονται με τις υπηρεσίες Σχολικού Τροχονόμου, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, μετά την έγκριση σχετικών αιτημάτων του Δήμου, για την απασχόληση δύο (2) νέων σχολικών τροχονόμων.

Εξασφαλίστηκε η παραμονή των τριών (3) ήδη απασχολούμενων Σχολικών Τροχονόμων, στο 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου και αντίστοιχα στο 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη. Να σημειωθεί ότι οι Σχολικοί Τροχονόμοι ΔΕΝ επιβαρύνουν οικονομικά τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ενισχύεται η ασφάλεια διέλευσης των μαθητών του 2ου Δημοτικού Μαρκοπούλου και 2ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη, με άμεση εφαρμογή προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, στις οδούς μπροστά από τις σχολικές εισόδους. Έτσι, κατά την πρωινή προσέλευση και τη μεσημεριανή αποχώρηση των μαθητών, θα κλείνει προσωρινά με τοποθέτηση αλυσίδων, τμήμα της οδού Κων. Ηλία στο 2ο Δημοτικό Μαρκοπούλου, με δυνατότητα στάσης/στάθμευσης των κηδεμόνων, στις οδούς Δημ. Ρεμπούσκου και Μυρρινούντος. Αντίστοιχα, τις ίδιες ώρες, στο 2ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη, θα κλείνει προσωρινά τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, με δυνατότητα στάσης/στάθμευσης των κηδεμόνων, στις οδούς Κανάρη και Αγ. Νικολάου.

Σε τεχνικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

  • Βάψιμο 1ου Λύκειου Μαρκοπούλου και 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου
  • Εγκατάσταση Τηλεφωνικού Κέντρου στο 1ο Λύκειο Μαρκοπούλου, με χορηγία του γονέα Ιάκωβου Κουπελιάν, ιδιοκτήτη της εταιρείας «JR TELECOMS»
  • Αντικατάσταση όλων των ηλεκτρικών πινάκων στο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου
  • Τοποθέτηση πλακιδίων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, με έξοδα εργασιών από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, και δωρεά των υλικών (πλακιδίων), από την εταιρεία « Κ. ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗΣ Α.Ε.Β.Ε.».
Επίσης, εξασφαλίστηκαν είκοσι (20) Κάρτες Ελεύθερης Εισόδου στο «Allou! Fun Park», μετά από χορηγία της εταιρείας «Ν. ΓΕΓΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», για τη βράβευση μαθητών, από τρία τμήματα Γ΄ τάξης, του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, στα πλαίσια του σχολικού διαγωνισμού «Μαγικό Κουτί Αγάπης & Προσφοράς», που διοργανώθηκε για την ενίσχυση και προβολή του νεοϊδρυθέντος Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί δημόσια και με κάθε ευκαιρία, τους συλλόγους, φορείς, εθελοντές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης, και έσπευσαν να ενισχύσουν με τις χορηγίες και ανιδιοτελείς προσφορές τους, την προσπάθειά μας για καλύτερες υπηρεσίες προς τον Δημότη και τον Συνάνθρωπο. Ο αγώνας μας είναι κοινός και διαρκής.