31/01/2012

Ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου για τη λειτουργία, ή μη, των Σχολικών Μονάδων, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου


Ενημερώνουμε τους Δημότες μας,  ότι η Δημοτική Αρχή έλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2012, την απόφαση να ζητήσει την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και του παγετού, που έχει προβλεφθεί, για την επόμενη ημέρα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.

Εντός δύο ωρών, προχωρήσαμε στην ενημέρωση των Διευθυντών των Σχολείων, συμπεριλαμβανομένων και των Νηπιαγωγείων, για να προχωρήσουν και αυτοί, σε ακόλουθη έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Δυστυχώς, η έγνοια μας για έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία, προσέκρουσε στη σκόπελο μιας βραδύνουσας και αναχρονιστικής γραφειοκρατικής αντίληψης, που ευθύνεται και αυτή, σε μεγάλο βαθμό, για την κατάντια της χώρας!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Βασιλική Ξυθάλη και τον κο Στέφανο Καπέλλα, στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μας διεμήνυσαν, ότι παρόλο που βάσει του «Καλλικράτη», υπεύθυνοι για μια τέτοια απόφαση είναι οι Δήμοι, για να μπορέσουν να δώσουν εντολή για το κλείσιμο των Σχολείων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εισήγηση από τις εν λόγω Διευθύνσεις.

Παρά τις έντονες πιέσεις μας , να μας εισηγηθούν άμεσα και έγκαιρα τις προτάσεις τους, οι εν λόγω Διευθυντές αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναμενόμενη εισήγηση, λέγοντας ότι θα πρέπει να περιμένουμε …την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, έως την τελευταία στιγμή, το πρωί της Τρίτης, 31 Ιανουαρίου 2012, πριν αποφασίσουμε για το κλείσιμο των Σχολείων, τη στιγμή μάλιστα που τόσο η ΕΜΥ, όσο και η Πολιτική Προστασία, με διαρκείς ανακοινώσεις τους, προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα, τις επόμενες δύο ημέρες.


Για τις προαναφερθείσες Σχολικές Μονάδες, θα πρέπει δυστυχώς για τελευταία φορά, να περιμένουμε τις εισηγήσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, έως το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2012, όταν ήδη πολλοί γονείς και μαθητές, θα είναι στο δρόμο!

Ζητούμε λοιπόν εμείς συγνώμη, για την απαράδεκτη, ασύμβατη με τις σύγχρονες τεχνολογίες, γραφειοκρατική και πολιτικά καθυστερημένη, αντίληψη, που ταλαιπωρεί αδίκως γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, με δήθεν απαντήσεις της «τελευταίας στιγμής»!

Δηλώνουμε, ότι στο μέλλον, ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα περιμένει τις αναγκαίες εισηγήσεις, μέχρι τις 19:30 (7:30 μ.μ.), ώστε έγκαιρα και τουλάχιστον δώδεκα (12) ώρες πριν, να ενημερώνει όλους τους παράγοντες της Εκπαίδευσης, με στόχο κανείς πλέον να μην ταλαιπωρείται άσκοπα, μέχρι την τελευταία στιγμή!