18/01/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 18-1-2017


 Μαρκόπουλο, 18 Ιανουαρίου 2017


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκηρύχτηκε για σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 από τις 12.00-15.00.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν λύσεις στα εξής ζητήματα:

1.    Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το μόνιμο προσωπικό.
2.    Καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους συμβασιούχους εργαζόμενους και άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει από την Πράξη 105/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
3.    Παρά το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες έχει καθοριστεί ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ για τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Ν.4387/2016, δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καθίσταται δυνατή η έκδοση αποφάσεων και ενταλμάτων πληρωμής.
4.    Ζητάμε άμεσα την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και συστηματικούς ελέγχους από το Σ.ΕΠ.Ε. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
5.    Παρά τις δεσμεύσεις για νομοθετική παρέμβαση που θα έδινε οριστική λύση στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. και μετά από τουλάχιστον επτά (7) χρόνια εργασίας καμία εξέλιξη δεν υπάρχει.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗΣ                                                       ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ