29/10/2015

Οι τελευταίες εξελίξεις για τη Σχολική Στέγη του Δήμου Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Γονείς και Εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι την Τετάρτη, 14/10/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, κου Σωτήρη Μεθενίτη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, κας Μαρίας Κιμπιζή, με τον Πρόεδρο της Α.Ε., με την επωνυμία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., κο Ηρακλή Δρούλια, προκειμένου να τον ενημερώσουν εκ νέου, για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την Α.Ε. που διοικεί, όσον αφορά στο ζήτημα της Σχολικής Στέγης του Δήμου μας και να λάβουν απαντήσεις, για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν.

  • Όσον αφορά στην ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου, στη θέση «Αλωνίστρα», βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, καθώς έχει καταβληθεί ο 1ος και ο 2ος λογαριασμός, με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται πλέον,ξανά σε εξέλιξη! Εκκρεμεί δε, η καταβολή του 3ου λογαριασμού. Γι’ αυτό ζητήσαμε από τον κο Δρούλια, να προβεί στις δικές του ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστούν από μέρους του, οι απαραίτητες πιστώσεις και να ολοκληρωθεί το έργο.
  • Όσον αφορά στην Μελέτη και Κατασκευή του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη (Deck),ενημερωθήκαμε από τον κο Δρούλια, ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, θα έχει αποσταλεί η Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη, ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχει αποσταλεί το σύνολο των απαιτούμενων εγγράφων, για την ολοκλήρωση της Μελέτης Εφαρμογής, του εν λόγω έργου!
  • Όσον αφορά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, στη θέση Χιλίστρα, εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, η έκδοση ΚΥΑ, μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., στην παρακατάθεση του ποσού της Απαλλοτρίωσης, στο ΤΠΚΔΑ.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει αποστείλει, το με Αρ. Πρωτ.:13450/6.8.2015 έγγραφο στον Υφυπουργό Οικονομικών, κο Τρ. Αλεξιάδη, στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και στην Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας (τμήμα Β’), με το οποίο ζητούσε απάντηση, σχετικά με την άρνηση του ΥπΟικ, να συντάξει σχέδιο ΚΥΑ, για το συγκεκριμένο θέμα.

Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει απάντηση! Επιπλέον, προ ολίγων ημερών, ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώθηκε ότι κατατέθηκε στα δύο συναρμόδια Υπουργεία και στην Υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., η απόφαση αναγνώρισης δικαιούχου, με Αρ. Πρωτ.: 354/2015 του Μ.Π.Α., των κληρονόμων Μαυρεπή,κλείνοντας οριστικά το θέμα των δικαστικών εκκρεμοτήτων.

Δεδομένων των παραπάνω και καθώς η Α.Ε., Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., είναι κατά το Νόμο υπόχρεη, στην καταβολή του ποσού της Απαλλοτρίωσης και ταυτόχρονα έχει ανάλογες δεδικασμένες περιπτώσεις, ζητήσαμε την παρέμβαση του κου Δρούλια και των συνεργατών του, προκειμένου να δοθεί επιτέλους, η λύση του θέματος.

Ως Δήμος Μαρκοπούλου, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα της Σχολικής Στέγης, καθώς αποτελεί αναμφίβολα πρόβλημα μείζονος σημασίας και θα πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, για την επίλυσή του.