21/07/2015

Πρώτη συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ Τμήματος Γυμναστικής του Δήμου Μαρκοπούλου!


Στο Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, στο ανοιχτό αρχαίο θέατρο της πόλης Nessebar της Βουλγαρίας, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τον Δήμο Μαρκοπούλου, Τμήμα Γενικής Γυμναστικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», το διάστημα 8 – 11 Ιουλίου 2015.

Οι αθλητές του Τμήματος, ηλικίας 9 – 14 χρονών, ανταποκρίθηκαν επάξια στο υψηλό επίπεδο της διεθνούς αυτής διοργάνωσης. Η επιτυχία των παιδιών μας, παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση και αξία, αν αναλογιστεί κανείς, ότι είχαν να «αντιμετωπίσουν» επίσημες ομάδες, με μακρόχρονη παράδοση και διακρίσεις στη Γυμναστική!

Το πρόγραμμα «Χαρταετοί», που παρουσίασαν οι αθλητές μας, είχε ως μουσική επένδυση δυο έργα του Μίκη Θεοδωράκη, το ένα από τα οποία ήταν το ομώνυμο ορχηστρικό του, όπως και μία σύνθεση του Γιάννη Μαρκόπουλου. Συγκέντρωνε στοιχεία ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής, αλλά και χορού, όπως το «χασάπικο», προβάλλοντας το ελληνικό στοιχείο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στους αθλητές μας, όσο και στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Άκη Κουτζά, ο οποίος επιμελήθηκε το πρόγραμμα, που παρουσίασε η ομάδα του Δήμου μας.

Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα την Κυριακή 12 Ιουλίου, οι αθλητές παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και στο 1ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό τους και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων!

Την Ελληνική Αποστολή αποτελούσαν, εκτός από την ομάδα του Δήμου Μαρκοπούλου, η ομάδα του Ο.Α.Λ. από το Δήμο Λαυρεωτικής, με προπονητή τον κ. Γιώργο Σπυριδή και συνοδό τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κ. Αντώνη Μακρυωνίτη, καθώς και η ομάδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με προπονήτρια την κα Χριστίνα Ψαράκη. Την ομάδα του Δήμου Μαρκοπούλου συνόδευσαν γονείς, μαζί με την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού και Παιδείας κα Μαρία Κιμπιζή, η οποία δήλωσε συγκινημένη για την πρώτη διεθνή παρουσία της ομάδας του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου μας, συγχάρηκε για την προσπάθεια και την εξαιρετική παρουσίαση τους αθλητές και τους προπονητές και τόνισε την αξία της συμμετοχής στον Αθλητισμό, «ο οποίος μας ενώνει και μειώνει τόσο τις χιλιομετρικές, όσο και τις πολιτιστικές αποστάσεις». Ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Πανταζή, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία τον καθοριστικό του ρόλο, καθώς αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο όλων των ομάδων της Αποστολής, αναγνωρίζοντας παράλληλα την άψογη διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία στους υπευθύνους των Φεστιβάλ, τόσο στο Nessebar της Βουλγαρίας, όσο και στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κ. Νίκος Ορφανός, ο οποίος ήταν από τους «πρωτεργάτες» της πρώτης συμμετοχής Τμήματος του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» σε διοργάνωση του εξωτερικού, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία της πρωτοπόρας αυτής διεθνούς συμμετοχής Τμήματός μας. Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση που επέδειξαν οι αθλητές μας και η Ελληνική Αποστολή στο σύνολό της, ήταν συγκινητική και η εμπειρία που αποκόμισαν, ανεκτίμητη. Ευχαριστώ από καρδιάς τους γονείς, που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους σε αυτό το τετραήμερο ταξίδι στο εξωτερικό, τα μέλη του Δ. Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για την ομόφωνη απόφαση τους, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της Αποστολής. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για χορηγία και έτσι καταφέραμε από κοινού, να καλύψουμε πλήρως τα έξοδα των αθλητών μας. Για μια ακόμη φορά διακρίνεται για την ευαισθησία και τη γενναιοδωρία του, σε θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Στόχος μας είναι, το Πρόγραμμα «Αθλητισμός και Πολιτισμός Για Όλους» του «Βραυρωνίου», να γίνει η αφετηρία για «άνοιγμα» και συμμετοχή των Τμημάτων μας και σε άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον»!

Κόντρα στη δυσοίωνη εποχή μας, όπου τα πάντα καταμετρούνται με αριθμούς και λογιστική, το Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, ήρθε να γεφυρώσει διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, σε μία μοναδική αρμονία σώματος και πνεύματος, του παιδικού χαμόγελου και της αθωότητας, που αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον όλων των λαών, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αξίες.