08/10/2014

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης σχετικά με την μεταφορά των μαθητών στην Αν. Αττική, με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Πέτρο Φιλίππου


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, αναγνωρίζοντας πλήρως το μείζον πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής, αλλά πολύ περισσότερο στον Δήμο Μαρκοπούλου, για την περιοχή του Πόρτο Ράφτη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κου Πέτρου Φιλίππου, για έκτακτη σύσκεψη, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας στην Παλλήνη, την Δευτέρα, 6/10/2014, εκπροσωπούμενη από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή και την κα Μαρία Ευαγγελίου, ορισμένο μέλος της Τριμελούς Επιτροπής για την μεταφορά μαθητών Δημοσίων Σχολείων Περιφέρειας Αττικής, για τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Πεποίθησή μας, είναι πως η συζήτηση και η ανάλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην σχολική κοινότητα (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Δήμος, οι μεταφορείς εν  προκειμένω, κλπ), είχε ουσιαστικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν:

Α) Η ένταξη δρομολογίων που αρχικά είχαν εξαιρεθεί, με σκοπό την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού των δικαιούχων μεταφοράς μαθητών στον Δήμο Μαρκοπούλου, και

Β) Ο σχεδιασμός των δρομολογίων της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας, για τους μαθητές της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο μας, με Ειδικά Μαθητικά Δελτία (E.Μ.Δ.).

Παρόντες στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Πέτρος Φιλίππου, η υπάλληλος Περιφερειακής Ενότητας Αττικής κα Ειρήνη Φρέρη και εκπρόσωποι από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής.

Θετικό είναι ακόμα το γεγονός, ότι ορίστηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από τον Αντιπεριφερειάρχη, δύο ημέρες μετά, δηλαδή σήμερα, Τετάρτη, 8/10/2014, με σκοπό την όσο το δυνατό συντομότερη διευθέτηση του ζητήματος.

Επιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε, έχει ήδη σταλεί στην Επίτροπο, το σύνολο των δρομολογίων της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, για την περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Είναι δεδομένο, πως από πλευράς Δήμου Μαρκοπούλου, θα υπάρξει συνεργασία, τόσο με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς επίσης και με οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα, για τη διευθέτηση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών.

Υπαρκτή είναι ωστόσο η ανησυχία, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων διαδικασιών, για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, καθώς δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό, τη στιγμή που οι μαθητές, ήδη βρίσκονται στους δρόμους.

Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και θα προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις, εφόσον αυτές κριθούν αναγκαίες, προκειμένου να έχουμε γρήγορα και θετικά αποτελέσματα.