23/10/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και ο Δήμος Μαρκόπουλου, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για την Υγεία των Ματιών, από ομάδα ιατρών του «Γ. Γεννηματάς», τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκόπουλου (2ος όροφος), όπως και στην αντίστοιχη προληπτική δράση, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δράση του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και συγκεκριμένα, της Κρατικής Οφθαλμολογικής Κλινικής, του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας και του Κέντρου Υγείας Μαρκόπουλου, για την πρόληψη της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και των παθήσεων των ματιών των ενηλίκων, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και υποστηρίζει ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι:
·         Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και την προστασία και έλεγχο της υγείας των ματιών των ενηλίκων
·         Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον αυτοέλεγχο για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
·         Η πρώιμη διάγνωση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας του πληθυσμού στόχου, μέσω της διενέργειας σύντομου διαγνωστικού ελέγχου που θα διενεργείται παράλληλα της ενημέρωσης
·         Η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και προστασία των ματιών από οφθαλμικές παθήσεις και τραυματισμούς
·         Ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος, με τη διενέργεια βυθοσκόπησης κατά τη διάρκεια της δράσης
·         Η πρώιμη αναγνώριση οφθαλμικών παθήσεων

Δωρεάν εξέταση στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου

Τις ημέρες 1 – 2 και 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 9 π.μ. – 12μ.μ., θα υπάρχει στο χώρο της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μαρκόπουλου σταντ με τη συμμετοχή ιατρών οφθαλμιάτρων και νοσηλευτών του Κ.Υ και του Νοσοκομείου οι οποίοι θα:
·     ενημερώνουν το κοινό για την σημασία της Υγείας των Ματιών
·    θα διενεργούν διαγνωστικό τεστ, για την πρόωρη ανίχνευση εκδηλώσεων της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
·     θα εκπαιδεύουν στον αυτοέλεγχο για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
·     θα διενεργούν οφθαλμολογικό έλεγχο με βυθοσκόπηση
·     θα διανέμουν το ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης

Η δράση οργανώθηκε με την συνεργασία του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής, κου Κουρή Αναστάσιου, των επιμελητών οφθαλμιάτρων κου Τσερβάκη Ιωάννη και κου Μακρή Γεώργιου, του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Γ.Ν.Α. «Γ Γεννηματάς» και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαρκόπουλου κου Σερλεμέ Σπυρίδωνα. Την ευθύνη της οργάνωσης, υλοποίησης και αξιολόγησης της δράσης, έχει η υπεύθυνος του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, κα Θανασά Γεωργία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22993 20500.