03/09/2012

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας για πρώτη φορά στο Μαρκόπουλο


Μαγικές ιππικές στιγμές θα ζήσουν όλοι όσοι επισκεφθούν το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το τετραήμερο από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου. H Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας διοργανώνει, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα δύο ιππικά αθλήματα, της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, μετά από δύο χρόνια επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εμποδίων θα γίνει στο Ολυμπιακό ιπποδρόμιο με χόρτο από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας θα γίνει το τριήμερο 7- 9 Σεπτεμβρίου στο κλειστό ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου. Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να σημειωθεί στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή  εννέα Βαλκανικών χωρών, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Μολδαβίας, της Σερβίας, του FYROM, της Σλοβενίας, της Κροατίας και φυσικά της Ελλάδας με περίπου 200 ιππείς και άλογα.  

Στην υπερπήδηση εμποδίων οι αθλητές με τα άλογά τους θα διεκδικήσουν τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων και Αμαζόνων, ενώ στην ιππική δεξιοτεχνία τα μετάλλια των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων και Ενηλίκων.

Τα προγράμματα των αγώνων αρχίζουν το πρωί στις 9.00 ή 10.00 αντίστοιχα και ολοκληρώνονται μετά τις 18.00 με το πέρας όλων των κατηγοριών.


Όλοι όσοι επισκεφτούν το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας αυτό το ιππικό δεκαήμερο, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά το υπέροχο και θεαματικό άθλημα της ιππασίας, αλλά και να διασκεδάσουν με τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των αγώνων.

Το διήμερο, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει παιδότοπος και παιδική φάρμα με πόνι για τα παιδιά, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να κάνουν την πρώτη τους βόλτα πάνω στο άλογο.

Επίσημος χορηγός των αγώνων είναι η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, ενώ τους αγώνες στηρίζουν οι χορηγοί Hochtief, Spacon, Superfast Ferries, Hertz, G4s, Bicos, Gardenland, Holiday Inn, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Κοκκώνης και Αρχιτεκτονοφιλία.

Σας περιμένουμε όλους για να υποστηρίξετε και να χειροκροτήσετε τις προσπάθειες των Ελλήνων και των Βαλκάνιων αθλητών. Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.hef.gr (email press@hef.gr) ή στο τηλ. 22990 49350 και στο facebook http://www.facebook.com/events/406842152697928/

Από το Γραφείο Τύπου Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας