19/07/2012

Μια θετική εξέλιξη: Εγκρίθηκε η Νότια Επέκταση της πόλης του Μαρκοπούλου.


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με μεγάλη ικανοποίηση, δεχτήκαμε την έγκριση της Νότιας Επέκτασης της Πόλης του Μαρκοπούλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το πολεοδομικό σχέδιο και ο κανονισμός της πολεοδομικής ενότητας (ΠΕ) 5 και τμήματος της πολεοδομικής ενότητας (ΠΕ) 3, στη Νότια περιοχή του οικισμού Μαρκοπούλου, με τον καθορισμό, οικοδομήσιμων χώρων, οδών πεζοδρόμων, κοινόχρηστων χώρων, χώρων πρασίνου κα.

Πρόκειται για μια εκκρεμότητα έξι (6) ετών, για την οποία είχε δεσμευθεί η Δημοτική Αρχή, ότι θα πράξει τα πάντα για να επιλύσει!

Με σειρά συντονισμένων ενεργειών, τόσο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), όσο και προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου πάσχισε, για πάνω από ένα έτος, για την απεμπλοκή του έργου, αλλά και την αποφυγή των σκοπέλων της γραφειοκρατίας.

Με τη δημοσίευση της εν λόγω έγκρισης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ( Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων, Αρ. Φύλλου 180), ανοίγει ο δρόμος για την εντός σχεδίου οικοδομική αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Το επόμενο στάδιο, το οποίο θα διαρκέσει περίπου ένα έτος, είναι η Κύρωση της Πράξης Εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, οι πολίτες θα μπορούν να προχωρήσουν, στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται, ότι θα παρακολουθεί και θα επεμβαίνει και στο στάδιο της κύρωσης, με την ίδια επιμονή!