21/11/2018

Ένα μεγαλειώδες Έργο του Ελληνικού Πολιτισμού παρουσίασε η Χορωδία ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, καθηλώνοντας τους ακροατές, στο Κινηματοθέατρο «Άρτεμις»

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Το πρωί του Σαββάτου, 17 Νοεμβρίου 2018, η Χορωδία ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου, παρουσίασε το Έργο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου, ευφραίνοντας την ψυχή των εκατοντάδων παρευρισκομένων, που πλημμύρισαν τον χώρο.
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τα βαθύπνοα νοήματα και η ιδιαίτερα προσεγμένη παρουσίασή τους, από τα μέλη του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, κατάφεραν να προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης και να καθηλώσουν με ανεπανάληπτο τρόπο.
Ο μεγάλος Έλληνας Συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, απηύθυνε γραπτό χαιρετισμό στην Εκδήλωση, ο οποίος διαβάστηκε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Ζωή Γιαννάκη, κατά την έναρξη της Εκδήλωσης, προσδίδοντας στην ημέρα, αδιάψευστη ιστορικότητα και σπουδαιότητα.
Η μουσική επιμέλεια και καθοδήγηση της Εκδήλωσης, ανήκει για άλλη μια φορά, στον Αρχιμουσικό, κο Ανδρέα Πυλαρινό, που ευτυχούμε να είναι σταθερά αρωγός, της Χορωδίας ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και τον ευχαριστούμε.
Συγχαίρουμε όλες τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες στην Χορωδία ΚΑΠΗ για το καταπληκτικό αποτέλεσμα της εμφάνισής τους, το μέλος του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Συγγραφέα- Λαογράφο, κα Σοφία Γκλιάτη που έφερε επιτυχώς εις πέρας, το δύσκολο έργο της  Αφήγησης, καθώς και όλες και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαρκοπούλου.