04/06/2018

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ενόψει της κατακόρυφης αύξησης (τριπλασιασμός) των κατοίκων και των επισκεπτών στον Δήμο μας, που θα σημειώνεται καθόλη την διάρκεια του Καλοκαιριού και ιδιαίτερα στον Οικισμό του Πόρτο Ράφτη, είναι απαραίτητο να τηρήσουμε όλοι μας, βασικές αρχές στην διαχείριση των Απορριμμάτων.

Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες, που απορρέουν από τον Κανονισμό Καθαριότητας και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και λειτουργία, μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να διασφαλίσουμε ένα όμορφο, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον για την καθημερινή ζωή, εμάς και των παιδιών μας:

  1. ΔΕΝ  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ, καθώς τις ημέρες αυτές, τα Απορριμματοφόρα, πραγματοποιούν δρομολόγια μόνο, επί των κεντρικών δρόμων.

  1. ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΤΟ ΤΗΛ. 22990 20117, για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας και για παραλαβή, στρωμάτων, επίπλων κτλ. Για την παραλαβή οικιακών συσκευών, ειδοποιούμε στο τηλ. 210 400 2620


  1. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ (ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΚΑΦΕΣ.

Η κυριότερη πηγή μόλυνσης του Πόρτο Ράφτη, είναι οι σακούλες εκτός κάδων!


Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι ο Οικισμός του Πόρτο Ράφτη είναι καθαρός, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, ώρες που όλα τα Απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους.  Όμως, αρκεί έστω και μια σακούλα απορριμμάτων εκτός Κάδου, μια ημέρα που πνέουν ισχυροί άνεμοι, για να ανατραπεί αυτή η εικόνα. Δυστυχώς, παρατηρείται συχνά, το φαινόμενο, συμπολίτες μας και επισκέπτες να πετούν σκουπίδια εκτός κάδων, ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι γεμάτοι.
Είναι προφανές, ότι απαιτείται η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της συνακόλουθης ευθύνης των πολιτών.

Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι η συμβολή όλων μας στο έργο αυτό, μόνιμων κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών, είναι επιβεβλημένη, τόσο νομικά, αλλά κυρίως όμως, κοινωνικά!

Η ευθύνη των πολιτών, δεν εξαντλείται μόνο στο σεβασμό των παραπάνω οδηγιών, αλλά φτάνει έως και την υποχρέωση, να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία, κάθε φορά που εντοπίζουν ασυνείδητους, να πετούν μπάζα και σκουπίδια, εκτός Κάδων και Σκαφών!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ενόψει της θερινής περιόδου, έχει προβεί στην ενοικίαση επιπλέον τριών ( 3 ) Απορριμματοφόρων και την αγορά ενός καινούριου JCB, καθώς και στην πλήρη ανακατασκευή, ακόμη δύο ( 2 ) Απορριμματοφόρων!
Τέλος, το προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκαν επιπλέον εκατόν είκοσι ( 120 ) κλασικοί Κάδοι Απορριμμάτων και δέκα ( 10 ) Υπόγειοι Κάδοι, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Πρέπει όλοι μας να έχουμε κατά νου, ότι η πόλη είναι το κοινό μας σπίτι και για αυτό, πρέπει να πασχίζουμε όλοι, να μένει πάντα καθαρό!