27/12/2017

Κατάμεστο το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», στην καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής, του Δήμου Μαρκοπούλου

 Πιστή στο καθιερωμένο της ραντεβού, η Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, χθες Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, πλημμύρισε με μουσικές μελωδίες το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», με εκατοντάδες συμπολίτες μας, να χαρίζουν το δυνατότερο χειροκρότημά τους, στους μουσικούς της Μπάντας, αλλά και στους μικρούς μουσικούς της Μπαντίνας!

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για το 2017, ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των ογδόντα (80) χρόνων από την ίδρυση της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, το 1938. Μάλιστα, στην αρχή της παράστασης, προβλήθηκε βίντεο με κάποιες από τις ιστορικότερες στιγμές της πορείας της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με σύνθημα «Μια ομάδα, μια οικογένεια». 

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί και οι ευχές του Προέδρου της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, κου Ηλία Ευαγγελίου, καθώς και των εκλεκτών προσκεκλημένων που τίμησαν την Συναυλία με την παρουσία τους: του κου Φιόντορ Καλάιντοφ, Πολιτιστικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του κου Πέτρου Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, όπως και του κου Σωτήρη Μεθενίτη, Δημάρχου Μαρκοπούλου, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην σημασία της αρωγής του Δήμου Μαρκοπούλου προς την Μουσική Φιλαρμονική:

Αυτή περιλαμβάνει εκτός των άλλων, την ανάληψη ενός συνόλου οικονομικών δαπανών, όπως για παράδειγμα, την μισθοδοσία των Καθηγητών Μουσικής, την μίσθωση του χώρου, τα έξοδα θέρμανσης, την τακτική επιχορήγηση της, ύψους συνολικά, πενήντα ( 50 ) χιλιάδες και πλέον Ευρώ ετησίως!

Στην συνέχεια, οι Μικροί και Μεγάλοι Μουσικοί της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού, κου Γάσπαρη Μαμμά, μας έκαναν συνταξιδιώτες σε ένα μουσικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, διάρκειας τουλάχιστον δύο ( 2 ) ωρών, το οποίο περιλάμβανε από κλασικούς ήχους των Beethoven και Tchaikovski μέχρι και σύγχρονα κινηματογραφικά θέματα, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό! Και για αυτό, τους αξίζουν πολλά, θερμά, Συγχαρητήρια!

Ανανεώνουμε, το ραντεβού μας για την επόμενη συναυλία της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου!