21/11/2017

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η πολύκροτη και πολυδιαφημισμένη Πορεία Διαμαρτυρίας, της Ένωσης Γονέων, έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί, προχθές το Σάββατο το πρωί στο Μαρκόπουλο, με την παρουσία, λίγων «γνωστών» δεκάδων διαδηλωτών, που ίσως πλησίαζαν τους .. σαράντα (40) σε συνολικό αριθμό, έξι χιλιάδων (6.000) Γονέων και εξελίχθηκε φυσικά, σε πρωτοφανές Φιάσκο!

Οι διοργανωτές, επικαλέστηκαν ως άλλοθι την Κακοκαιρία, για να δικαιολογήσουν, το εντυπωσιακά μικρό βεληνεκές της Κινητοποίησής τους, που μόλις άγγιξε το 1% (!) των γονέων, των μαθητών, που φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου.

Όμως στις 10 και 15 το πρωί του Σαββάτου, δεν έβρεχε και στις 11 το πρωί, ήδη επικρατούσε λαμπρή Ηλιοφάνεια, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κος Άγγελος Ρούσης, ανέμενε όπως είχε συμφωνηθεί, στο Δημαρχείο, τους διαδηλωτές.

Όλοι γνωρίζουμε βέβαια, ότι ούτε η βροχή, ούτε καμία τέτοιου είδους δικαιολογία, δεν φτάνει για να σταθεί εμπόδιο, σε εκείνους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι, να αγωνιστούν και να συμμετάσχουν σε μαζικές, σοβαρές κινητοποιήσεις!

Τόσο μεγάλη, ήταν λοιπόν στην πραγματικότητα, η Αποτυχία της προχθεσινής Κινητοποίησης, που αντανακλά ευθέως, στην αφερεγγυότητα των Διοργανωτών της, που για να την καλύψουν, ανακοινώθηκε αργότερα, πως … αναβλήθηκε.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Εμείς όμως, ως Δημοτική Αρχή, δεν εξυπηρετούμε και δεν ενδιαφερόμαστε για μικρο-πολιτικές εντυπώσεις, κομματικά και προσωπικά συμφέροντα (έρχονται και Δημοτικές Εκλογές σε δύο χρόνια και κάποιοι φαίνεται, άρχισαν πρόωρα … την εκλογική προθέρμανση)!

Προτεραιότητά μας, ήταν και θα είναι η Παιδεία, παρά τις όποιες, μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και θέλουμε για κάθε σχετικό ζήτημα, να ενημερώσουμε πλήρως και αναλυτικά, όλους τους ενδιαφερόμενους Γονείς!

Για αυτόν τον σκοπό λοιπόν και για να πληροφορηθούν οι πάντες, τι ενέργειες  έχουμε κάνει, με ποια αποτελέσματα και τι προγραμματίζουμε, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., θα φέρουμε ως μοναδικό θέμα, σε ειδική Συνεδρίαση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου!

Προσκαλούμε εκεί, στην παραπάνω ώρα και ημέρα, όλους τους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων, τους Διευθυντές και κάθε ενδιαφερόμενο Γονέα, όπου θα γίνει πλήρης και αναλυτικός Απολογισμός των ενεργειών και πράξεων της Δημοτικής Αρχής και θα ακολουθήσει αναλυτική συζήτηση, για εξεύρεση λύσεων και κοινό αγώνα!

Πρέπει κάποιοι επιτέλους να καταλάβουν, ότι στον αγώνα για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας, όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά και έχουμε τον ίδιο στόχο: Ποιοτική Εκπαίδευση, για όλους τους Μαθητές και Μαθήτριες !


http://www.markopoulo.gr/frontoffice/_viewResource.asp?rid=7386&cuser=&url=%2Ffrontoffice%2Fportal%2Easp%3Fcpage%3DRESOURCE%26cresrc%3D7386%26cnode%3D1