06/09/2017

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ! ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ», ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι,  πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, νέο παράρτημα της Εθελοντικής Οργάνωσης «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος», στο Μαρκόπουλο.
Όπως καταδείχθηκε και το φετινό καλοκαίρι, στις έξι (6) εστίες φωτιάς που ξέσπασαν, εντός των ορίων του Δήμου μας, η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμβάλλει ουσιαστικά, στην καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη (εθελοντές και εθελόντριες) της Επίλεκτης Ομάδας, θα εκπαιδευτούν στην παροχή Α’ Βοηθειών, στην αντιμετώπιση καταστροφών και κρίσεων, στην ορεινή διάσωση, την πυρόσβεση – πυρασφάλεια και σε κινδύνους από το υγρό στοιχείο, ενώ θα συμμετέχουν και σε ανθρωπιστικές αποστολές.
Το βασικό σχολείο θα έχει διάρκεια πέντε (5) μήνες και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 8 μ.μ. έως 10 μ.μ., στο Αιγάλεω. Η μετακίνηση, από και προς το Μαρκόπουλο, θα παρέχεται δωρεάν, με πούλμαν της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου!
 Για την καλύτερη εκπαίδευση των εθελοντών, ο αριθμός που θα δεχτεί η ομάδα, δεν θα υπερβαίνει τα εξήντα (60) άτομα. Η εκπαίδευση προσφέρεται από επαγγελματίες  στην ειδικότητά τους και  είναι δωρεάν!
Επειδή η Φύση ξέρει πώς να αιφνιδιάζει, ας μην μένουμε άπραγοι θεατές, αλλά ας είμαστε εγκαίρως προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.
Σας καλούμε, λοιπόν, να δηλώσετε συμμετοχή και να γίνετε εθελοντές και εθελόντριες, της Επίλεκτης Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου!

Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη 6/9/17 και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, 6/10/17.
Οι νέοι εθελοντές και εθελόντριες που ενδιαφέρονται,  μπορούν να κάνουν αιτήσεις στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Μαρκοπούλου, Θ. Σκοπελίτη 1, Μαρκόπουλο.
Τα γραφεία της ομάδας για ενημέρωση και ολοκλήρωση των εγγραφών, θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. και  από τις 6:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. !
Ε-mail: pol.prostasia@markopoulo.gr
Τηλ. επικοινωνίας:  22990-20103
Ο   ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

 ΣΙΔΕΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ.