11/09/2017

Δελτίο Τύπου της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» για την επίσκεψη όλων των Δημάρχων στις εγκαταστάσεις της


ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
"Γαλιλαία"
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Αγ. Δημητρίου 23
190 04 Σπάτα Αττικής
τηλ.: 210 6635955
fax: 210 6635956
e-mail: galilee@galilee.gr
ιστοσελίδα: www.galilee.gr





Δελτίο Τύπου της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»,


για την επίσκεψη όλων των Δημάρχων στις εγκαταστάσεις της.







Συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας   «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» στα Σπάτα, με τους εκπροσώπους  της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης είχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.





Στην συνάντηση παρευρέθηκαν o Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Π.Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δ.Κιούσης, Λαυρεωτικής Δ.Λουκάς, Μαρκοπούλου Σ.Μεθενίτης, Παιανίας Σπ.Στάμου, Παλλήνης Αθ.Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου  Ευαγγ.Μπουρνούς, Σπάτων-Αρτέμιδας Δ.Μάρκου,ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Στ.Γκίνης και οι υπεύθυνοι θεμάτων Υγείας και Πρόνοιας των αντίστοιχων οργανισμών.





Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, ο Μητροπολίτης Νικόλαος


έκανε έναν σύντομο απολογισμό  των μέχρι τώρα δράσεων που έχουν αναληφθεί από την «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και ειδικότερα:





  •   την λειτουργία επί oχτώ χρόνια της κατ’οίκον φροντίδας των καρκινοπαθών. Ιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και άλλο προσωπικό φρόντισαν  πάνω από 650 ασθενείς διανύοντας 500,000 χιλιόμετρα διαδρομών έως σήμερα


  •   την λειτουργία επί έξι χρόνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης για περιπατητικούς ασθενείς. Με την επίβλεψη ιατρού & εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και την συμπαράσταση ομάδας εθελοντών, οι ασθενείς απασχολούνται με ευχάριστες δραστηριότητες, λαμβάνουν μέρος σε εκδρομές και απολαμβάνουν ένα ευχάριστο μεσημεριανό γεύμα



  •    την επέκταση επί ένα χρόνο του Προγράμματος Ανακουφιστικής Φροντίδας και σε ασθενείς που πάσχουν από τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα  (ALS)


 


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Hospice) για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου. Ο Ξενώνας αυτός, που αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής Μονάδα στην Ελλάδα, αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Νοέμβριο με την συμπλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων  του εξοπλισμού και την έκδοση της απαιτούμενης σχετικής αδείας. Με τον Ξενώνα η τοπική κοινωνία αποκτά μια υψηλού επιπέδου Μονάδα που θα λειτουργεί με την ευθύνη εξειδικευμένης διεπιστημονικής ομάδας η οποία θα παρέχει πλήρη ιατρική, νοσηλευτική, ψυχολογική, κοινωνική, φυσιοθεραπευτική και πνευματική στήριξη και ανακούφιση.





«Στόχος μας» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικόλαος, «είναι ο Ξενώνας χωρίς να θυμίζει νοσοκομείο να παρέχει την ασφάλεια του νοσοκομείου, χωρίς να παραπέμπει σε ξενοδοχείο να προσφέρει τις ανέσεις του ξενοδοχείου και χωρίς να είναι το σπίτι των ασθενών να χαρίζει ζεστασιά και ελπίδα περισσότερη από αυτό». Και κατέληξε «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους δεκάδες μεγάλους ευεργέτες και τους εκατοντάδες δωρητές, που η γενναιόδωρη συμβολή τους έκανε πραγματικότητα το πολύπλευρο έργο της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», που προσφέρεται και θα συνεχίσει να προσφέρεται δωρεάν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας».





Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ξενάγησε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στις νέες εγκαταστάσεις της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», που σύντομα θα λειτουργήσουν.



Δελτίο τύπου
ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
"Γαλιλαία"