30/06/2017

Με τη μαγευτική Τζια και την Κύμη Ευβοίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδρομές της θερινής περιόδου, του ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου

Μονοήμερη εκδρομή στη μαγευτική Τζια, πραγματοποίησαν τα ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Με τη συνοδεία των υπευθύνων των Τμημάτων Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, κ. Ζωής Λαμπρινής και κ. Νάνσυ Μακρή αντίστοιχα, πενήντα (50) μέλη των ΚΑΠΗ, αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς από το Λαύριο, το πρωί της Παρασκευής, απολαμβάνοντας κατά την άφιξή τους, την Ιουλίδα, που είναι η «χώρα» του νησιού.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο μοναδικό Μοναστήρι της Παναγίας Καστριανής, με μεσημεριανό φαγητό στην ειδυλλιακή παραλία Οτζιάς και επιστροφή στο λιμάνι, με δίωρο ελεύθερο χρόνο, πριν το ταξίδι της επιστροφής.

Τα γαλανόλευκα χρώματα του μοναστηριού, με τον γραφικό πλακόστρωτο περίβολο και φυσικά η απέραντη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, ήταν μερικές μόνο από τις εικόνες, που πήραν όλοι μαζί τους από το νησί, σαν ανεκτίμητα ενθύμια, για αυτό το καλοκαίρι!

Με τη διήμερη εκδρομή στην Κύμη Ευβοίας, στις 21 και 22 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκαν οι εκδρομές της θερινής περιόδου, του ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου. Στο φιλόξενο «ΚΥΜΗ PALACE», απόλαυσαν τη διαμονή τους - με δείπνο, ζωντανή μουσική, κέφι και χορό - σαράντα (40) μέλη του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, με τη συνοδεία της κοινωνικής λειτουργού Αθανασίας Μακρή.


Τη δεύτερη μέρα επισκέφτηκαν «το μπαλκόνι του Αιγαίου», την όμορφη Κύμη, όπου απόλαυσαν τον καφέ τους και τοπικά εδέσματα στην πλατεία. Σειρά είχε το δροσερό «σκηνικό» στη Στενή Ευβοίας, ανάμεσα στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, για φαγητό. Κατά την επιστροφή τους, έκαναν ενδιάμεση στάση για καφέ στη Χαλκίδα. Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους, για νέες εξορμήσεις, το Σεπτέμβριο!