15/06/2017

Για τα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες!

Με αφορμή την έναρξη, της καλοκαιρινής περιόδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σειρά από έργα, που έχουν ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί στον Δήμο Μαρκοπούλου, κατόπιν σκληρής και προγραμματισμένης, συλλογικής δουλειάς. 

Πριν τέσσερις μήνες, εγκαινιάσαμε ένα νέο Σχολείο, πριν μια εβδομάδα, εγκαινιάσαμε τον τρίτο, πραγματικά όμορφο και απόλυτα λειτουργικό, Βρεφονηπιακό - Παιδικό Σταθμό μας και αρχές Νοεμβρίου, εγκαινιάζουμε το νέο, σύγχρονο Δημοτικό Στάδιο, με κλειστούς, στεγασμένους, (αθλητικούς και διοικητικούς χώρους), 1.400 τ.μ.!

Ολοκληρώσαμε ήδη πριν λίγους μήνες, την δεύτερη φάση της Αποχέτευσης ,στον οικισμό του Μαρκοπούλου, που καλύπτει το 70/100 της πόλης και από τις αρχές Ιουλίου, οι Συνδέσεις με το Δίκτυο Αποχέτευσης, είναι πλέον υποχρεωτικές, για όλες τις  κατοικίες και Πολυκατοικίες, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά, από τους Βόθρους.

Για την Αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη, γνωρίζετε ότι εξασφαλίσαμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση, στην ιστορία της Πόλης μας, ύψους ΤΡΙΑΝΤΑ (30) εκατομμύρια Ευρώ!!

Ήδη δημοπρατήθηκαν τα δύο πρώτα Υποέργα και το αργότερο, στις αρχές Δεκεμβρίου , εγκαθίσταται ο Εργολάβος και ξεκινάει τις εργασίες,  που τελικά και σε χρονικό ορίζοντα τριών (3) ετών, θα καλύψουν με Αποχέτευση, όλο το Παραλιακό Μέτωπο (14 χλμ ), σε βάθος 500 μέτρων και τους βασικούς, κεντρικούς δρόμους!

Πριν δύο μήνες επίσης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και τον Οκτώβρη ξεκινάει, η κατασκευή του νέου, μεγάλου Σχολείου, στο Πόρτο Ράφτη, στο πρώην Deck.

Επίσης εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια, σχεδόν τρία (3) εκατομμύρια Ευρώ, για Ασφαλτόστρωση Δρόμων, σε όλο τον Δήμο μας.

Ακόμα, εξασφαλίσαμε (πριν δύο μήνες) την επέκταση της δράσης, του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου για άλλα δύο χρόνια, με συμπληρωματικούς ευρωπαϊκούς πόρους. 

Τέλος, πέρα από τα Προγράμματα Αθλητισμού (με περίπου 1.000 συμμετέχοντες δημότες) υλοποιούμε από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το καθιερωμένο, καλοκαιρινό πολιτιστικό Πρόγραμμά μας, με είκοσιεννέα (29) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις κάθε είδου (όλες δωρεάν), σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!


Να σας ευχηθώ λοιπόν από την καρδιά μου,

Καλό Καλοκαίρι!


ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.