05/04/2017

Let’s Do it Greece 2017: Εθελοντισμός – Περιβάλλον – Τέχνη στην παραλία του Καλού Γιαλού στο Πόρτο Ράφτη!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και πάνω απ’ όλα τη θέλησή μας για ένα πιο καθαρό Περιβάλλον, καταφέραμε μέσα σε μία μόνο ημέρα, το πρωί της Κυριακής, 2 Απριλίου 2017, να κάνουμε ακόμα πιο όμορφη την παραλία του Καλού Γιαλού, στο Πόρτο Ράφτη, στο πλαίσιο του ετήσιου ραντεβού του «Let’s Do it Greece».

Με τον καιρό σύμμαχό μας, πάνω από εκατό (100) εθελοντές, καθαρίσαμε, ζωγραφίσαμε και δεντροφυτέψαμε, χαρίζοντας θετική ενέργεια και μηνύματα αγάπης για το Περιβάλλον!

Μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι, από το παιδικό και εφηβικό τμήμα Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», του Δήμου Μαρκοπούλου, με επικεφαλής την υπεύθυνη των τμημάτων κα Ευδοκία Μεθενίτη, επιμελήθηκαν την σκάφη συλλογής ογκωδών απορριμμάτων, με την «ελεύθερη ζώνη» έκφρασης. Δίπλα τους, μέλη του συλλόγου Α.Τ.ΟΜΑ, με την καθοδήγηση της Βίκης, επιμελήθηκαν την άλλη σκάφη, δίνοντας το δικό τους «χρώμα» στην δράση.

Η ομάδα που εκπροσώπησε το 1ο Λύκειο Μαρκοπούλου, φύτεψε μια... Α-κακία και τα παιδιά της έδωσαν το όνομα «ΑΓΑΠΗ».

Τα μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «ΜΥΡΡΙΝΟΎΣ», αφού ασχολήθηκαν με τον καθαρισμό της παραλίας, βοήθησαν στη δεντροφύτευση, ονομάζοντας τα νέα δεντράκια «Μυρρινούς».

Στη δράση συμμετείχαν και μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, κάνοντας πράξη τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες, όπως τις ανακαλύπτουν μέσα από το εκπαιδευτικό (σχολικό) πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Η εταιρία «SANITAS» - χορηγός για τη δράση «Lets Do It Greece 2017»-, παρείχε γάντια, μπλε και μαύρες σακούλες για το διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, είχε φροντίσει επίσης να υπάρχει επάρκεια σε γάντια, μπλε και μαύρες σακούλες, καθώς και μπογιές σε διάφορα χρώματα, για το βάψιμο των σκαφών. Επίσης φρόντισε για το απαραίτητο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με κατάλληλο εξοπλισμό και φορτηγά οχήματα, ενώ σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, προέβλεψαν για τα μικρά δεντράκια που φυτεύτηκαν.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στη δράση συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Φάνης Σταμπέλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κος Γιώργος Καβασακάλης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) κος Γιάννης Πολίτης, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» κος Μιχάλης Αθανασιάδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ζωή Γιαννάκη και η Δημοτική Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος κα Μαρία Κιμπιζή.

Στη δράση συμμετείχε ακόμη και εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής Μαρκοπούλου, καθώς επίσης και η Διοικητής, κα Κατερίνα Παπαδοπούλου.


Για 6η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, μαζί με Εθελοντές πολίτες, Μαθητές και Συλλόγους, αποδείξαμε ότι όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την δράση Καθαριότητας και Ευαισθητοποίησης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!