24/01/2017

Ομιλία του Καθηγητή Στρατηγικής Ανάλυσης Νίκου Λυγερού «Από τη Συνθήκη της Λωζάννης στη Συνθήκη των Σεβρών», στον Δήμο Μαρκοπούλου

«Οι τουρκικές διεκδικήσεις στον ελληνικό χώρο».


Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπολίτες!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί στην άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Καθηγητή Στρατηγικής Ανάλυσης και ειδικού συμβούλου στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Νίκου Λυγερού, με θέμα «Από τη Συνθήκη της Λωζάννης στη Συνθήκη των Σεβρών»,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις». (οδ. Γιαννάκη 5).

Ο καθηγητής Νίκος Λυγερός μέσω μιας σειράς αμείλικτων «ερωτημάτων» σχετικά με τις Διεθνείς Συνθήκες, οι οποίες στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου οριοθέτησαν τη σημερινή μορφή της Τουρκίας, μας παρουσιάζει τόσο την πραγματική τους σημασία και επιρροή, στην εξέλιξη της σχέσης μας με τη γείτονα χώρα, όσο και τις προοπτικές και ευκαιρίες, που παρουσιάζουν σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο, που αφορά στην συνεχιζόμενη τουρκική αμφισβήτηση του ισχύοντος status quo στην περιοχή μας!

Δεδομένου του διεθνούς οικονομικού ελέγχου, κάτω από τον οποίο βρίσκεται η χώρα μας την τελευταία επταετία, σε συνδυασμό με την έντονη ρευστότητα στην ευρύτερη περιοχή, η ομιλία του Καθηγητή Ν. Λυγερού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, όσο αφορά τη στάση που επιλέγει να τηρήσει η Ελλάδα και τη δυναμική που παρέχει, η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος.

Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Ως Καθηγητής Μαθηματικών, Πληροφορικής, Κυβερνητικής, Επιστημολογίας, Γλωσσολογίας και Βιοηθικής, έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)(εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).


Είναι τιμή για τον Δήμο Μαρκοπούλου, η φιλοξενία του Καθηγητή. Σας περιμένουμε όλους!