24/01/2017

Η δραματική σλοβάκικη σάτιρα «Η Δασκάλα» και η αγαπημένη ελληνική ταινία του κοινού «Η Ρόζα της Σμύρνης», μαζί με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα!», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»


Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει τη δραματική σλοβάκικη σάτιρα «Η Δασκάλα». Συνεχίζονται επίσης οι προβολές της μεταγλωττισμένης ταινία κινουμένων σχεδίων «Τραγούδα και της αγαπημένης ελληνικής ταινίας του κοινού «Η Ρόζα της Σμύρνης», από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, έως και την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017.



«Τραγούδα!» (μεταγλωτ.)
(Sing)

Προβολή: 5.10 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Christophe Lourdelet, Garth Jennings
Σενάριο: Garth Jennings

Σε ένα κόσμο σαν το δικό μας, που κατοικείται όμως εξ’ ολοκλήρου από ζώα, συναντάμε τον Buster Moon, ένα κομψό κοάλα, που θα κάνει τα πάντα για να περισώσει το θέατρό του, που ήταν κάποτε στις δόξες του! Τώρα, αντιμέτωπος με την κατάρρευση της φιλοδοξίας της ζωής του, έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει αυτό το «κόσμημα» που ξεθωριάζει, οργανώνοντας τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο!





«Η Ρόζα της Σμύρνης»

Προβολή: 7.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Τάσος Νούσιας.

Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα.

Aθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.




 «Η Δασκάλα»
(Ucitelka/The Teacher)

Προβολή: 9.15 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Γιαν Χρέμπεκ
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ζουζάνα Μορέρι, Ίνα Γκογκάλοβα, Κσόνγκορ Κασάι

Στη δραματική αυτή σλοβάκικη ταινία σάτιρας, που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η άφιξη της Μαρίας, της νέας δασκάλας σε ένα σχολείο της Μπρατισλάβα του 1983, ανατρέπει τη ζωή των μαθητών και των γονιών.

Από τη μία, η διεφθαρμένη της συμπεριφορά και από την άλλη, η απόπειρα αυτοκτονίας ενός μαθητή, οδηγεί τον Διευθυντή του σχολείου να συγκαλέσει έκτακτη συγκέντρωση των γονέων.

Οι διασυνδέσεις της δασκάλας με το Κομμουνιστικό Κόμμα, θα θέσει όλους τους παρευρισκόμενους σε ένα μεγάλο δίλημμα...


Γενική είσοδος: 7 Ευρώ.

Κάθε Τετάρτη, δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός, μόνο με 7 Ευρώ!


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990 23924