07/12/2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ", ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ.: 18367
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

Μαρκόπουλο, 7/12/2016
Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη


Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας
Μαρίας Κιμπιζή
Τηλ.: 22990-71706
          22990-85095
Fax:  22990-85270
Email: kimpizi@markopoulo.gr
ΠΡΟΣ:










ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εφορεία Αρχαιοτήτων
Αν. Αττικής

Δ/ντριας Εφορείας Αρχαιοτήτων

 Υπόψη:
κας Αναστασίας Λαζαρίδου
Συγγρού 98-100
117 41 Αθήνα
Τηλ: 210 3213122
Fax: 210 3240457


Κοινοποίηση:

1)κα Κατερίνα Πέτρου
2) κα Ευδοκία Μεθενίτη


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ




Αγαπητή κα Λαζαρίδου,

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά, εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, για την αποδοχή του αιτήματός μας, σχετικά με την ξενάγηση των Τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης, του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4/12/2016, κατόπιν πρωτοβουλίας της υπεύθυνης των Τμημάτων, κ. Ευδοκίας Μεθενίτη.

Σας μεταφέρουμε την χαρά και την ικανοποίηση των μικρών και των μεγάλων συμμετεχόντων, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική ξενάγηση, την οποία προσέφερε η Αρχαιολόγος και υπεύθυνη του Μουσείου, κα Κατερίνα Πέτρου, ενώ ακολούθησε και εκπαιδευτική δραστηριότητα. Σας παρακαλούμε να την ευχαριστήσετε εκ μέρους όλων μας, για τη διαρκή και άριστη συνεργασία μας.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε από την επίσκεψη στο Μουσείο, αλλά και οι εντυπώσεις και οι εικόνες που αποκόμισαν τα παιδιά από την ξενάγηση, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για περαιτέρω μελέτη και δραστηριότητες, στο χώρο των εργαστηρίων των τμημάτων, με την καθοδήγηση της κ. Ευδοκίας Μεθενίτη.

Θεωρούμε πως η Παιδεία και ο Πολιτισμός, είναι δύο έννοιες αλληλένδετες και είναι υποχρέωσή μας, να προσφέρουμε στη νέα γενιά το βήμα, για την γνωριμία και την επαφή μαζί του. Μόνο μέσα από τη διαμόρφωση κοινωνικής Παιδείας, τη διάχυση του Πολιτισμού και την εξοικείωση με τα περιεχόμενά του, ο κάθε νέος και η κάθε νέα, θα μπορέσει να κάνει κτήμα του τον Πολιτισμό, να τον νιώσει σαν κομμάτι της δικής του ταυτότητας και να αισθάνεται ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την προστασία του.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της εποικοδομητικής μας συνεργασίας, για έναν κοινό σκοπό: Να μεταδώσουμε στα παιδιά, την αγάπη για τον Πολιτισμό μας.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας!


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού

& Κοινωνικής Πρόνοιας
  
Μαρία Κιμπιζή