31/08/2016

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Για ακόμα μία χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι μαζί την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, συντροφιά με τζαζ μελωδίες, στον ατμοσφαιρικό προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016.

Χίλιοι και πλέον θεατές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), που σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, συνδιοργάνωσαν την καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή συναυλία, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.

Ο γνωστός σε όλους μας, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης, μαζί με τους συνεργάτες του, Αγγελική Τουμπανάκη και Ηλία Δουμάνη, μας μύησαν σε ένα νέο είδος τζαζ μουσικής, τη jazztronika, συνδυάζοντας τον φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο. Το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό!

Η απαγγελία κειμένων από την ποιητική συλλογή του Δημήτρη Βασιλάκη «88 εν κινήσει», με τη φωνή της Έλενας Μιχαήλου, προσέδωσε μία ακόμη «νότα» στην μυσταγωγική αυτή βραδιά.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, πριν από την συναυλία, την προγραμματισμένη ξενάγηση, τόσο στον χώρο της Στοάς του Ναού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κα Μαρία Στάθη, όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκθέματα, από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κα Κατερίνα Πέτρου.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αν. Αττικής και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κα Αναστασία Λαζαρίδου, αλλά και την αρχαιολόγο κα Κατερίνα Πέτρου για την άψογη συνεργασία, καθώς επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, το Αστυνομικό Τμήμα Μαρκοπούλου και την Τροχαία Κερατέας για την συνδρομή τους στην ομαλή διεξαγωγή της συναυλίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2017, κρατώντας στο μυαλό μας τις εικόνες και τους ήχους, από τη φετινή απολαυστική βραδιά!