10/08/2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 4η χρονιά, το πρόγραμμα καλοκαιρινών Αθλητικών & Πολιτιστικών Ενασχολήσεων για τα παιδιά, στον Δήμο Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμoς Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ «Βραυρώνιος», για 4η συνεχή χρονιά διοργάνωσαν και ολοκλήρωσαν την Παρασκευή, 29/7/2016, με μεγάλη επιτυχία τις καλοκαιρινές Αθλητικές & Πολιτιστικές Ενασχολήσεις για τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια από 20 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2016 και αποτελείτο από τρεις δεκαήμερες περιόδους, στις οποίες συμμετείχαν 70-80 παιδιά, ηλικίας έξι (6) έως δεκαπέντε (15) ετών.

Τα παιδιά απασχολήθηκαν - πάντα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών - με πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, ενόργανη, μουσικοκινητική, αντιπτέρηση κ.ά., μάθημα σκάκι, ενώ δεν έλλειψε και  η δημιουργική δραστηριότητα, όπως ζωγραφική, σχέδιο, χειροτεχνίες, βιντεοπροβολές με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ριο 2016, καθώς και μαθήματα Α’ βοηθειών.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της ομάδας Κ-9 της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, επίδειξη ανίχνευσης ναρκωτικών, εκρηκτικών, όπλων και σενάρια αφοπλισμού μέσα σε όχημα και ακινητοποίηση κακοποιού. Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων του Βιοτεχνικού-Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου του Λαυρίου, οι οποίοι παρουσίαζαν σε κάθε περίοδο, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θεματικές: «Πως έφτιαχναν τα αγγεία», «Πως έφτιαχναν τα ενδύματα» και «Το λιμάνι και ο άνθρωπος».

Ευχαριστούμε θερμά τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και των Καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν, διασκέδασαν και γέμισαν δημιουργικά τον χρόνο τους, γεγονός που μας δεσμεύει για την ανανέωση του ραντεβού μας για του χρόνου!

Ευχόμαστε σε όλους, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!