20/05/2016

Ακόμα μια Δράση Ενημέρωσης και Πρόληψης, για τον καρκίνο του Μαστού στον Δήμο Μαρκοπούλου

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, η προγραμματισμένη φιλοξενία του κλιμακίου εθελοντών γιατρών της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», με πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης και Πρόληψης, για τον καρκίνο του Μαστού.
Οι δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις, πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και πιο συγκεκριμένα στα τέσσερα ιατρεία που παραχωρήθηκαν για το σκοπό αυτό.

Σύσσωμο το διοικητικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, με επικεφαλής την προϊσταμένη κ. Αρετή Ρίζου, βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης και όλοι ήταν πρόθυμοι, να εξυπηρετήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν.



Η κα Γαλάτεια Αγαπάκη, Γραμματέας της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας – Ίασης – Στήριξης (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.), ήταν παρούσα και συντόνισε καθ´ όλη τη διάρκεια της δράσης. Οι γιατροί κα Νάγια Ντασίου, κα Μαριλία Νικολαΐδου, κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, κ. Δημήτρης Πανούσης και ο κ. Γρηγόρης Κυριάκου, μας «δίδαξαν» την αξία του Εθελοντισμού και κυρίως του λειτουργήματος που υπηρετούν με πλήρη αφοσίωση!

Η καθηγήτρια του Τμήματος Βασικής Νοσηλευτικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, κα Γεωργία Φασόη, καθοδήγησε τους φοιτητές που παραβρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο των ειδικών γιατρών.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή, ευχαριστεί θερμά, εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, τον Πρόεδρο της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.» κ. Γρήγορη Ξεπαπαδάκη και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κ. Σπύρο Σερλεμέ, για την ανταπόκριση τους και τη συμμετοχή τους, στην επιτυχημένη αυτή συλλογική δράση, καθώς και όσους συμμετείχαν, εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, για την προσφορά τους και συμβολή τους.

Τα θετικά σχόλια που εισπράξαμε, από τις γυναίκες που εξετάστηκαν, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις και στο μέλλον!