10/05/2016

«ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ… ΧΑΡΤΟΥ»: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2016!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας υπενθυμίζει ότι η Ομαδική Έκθεση με τίτλο: «Ασκήσεις επί… Χάρτου», του Η’ Εργαστηρίου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), συνεχίζεται στον εκθεσιακό χώρο του ιστορικού κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016.

Ήδη, από την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης, την Παρασκευή, 8/4/2016, έχουν επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο εκατοντάδες συμπολίτες μας, θαυμάζοντας τα εξαιρετικά έργα των έξι συμμετεχόντων φοιτητών του Η' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, στα πλαίσια μιας έκθεσης πηγαίας δημιουργικότητας, με θέμα Χάρτες, της περιοχής του Μαρκοπούλου. Μίας έκθεσης όπου συνδιαλέγονται η προσωπική εικαστική έρευνα, με τα σημεία του Τόπου και της Εποχής - το γκρεμισμένο κτίριο «Βοκτάς», ο Ιππόδρομος, το ηχοτοπίο του Λατομείου - με κοινό παρονομαστή το ρόλο του χάρτη, στην ιστορία του Πολιτισμού και στην Ιστορία της Τέχνης. 

Τα έργα παρουσιάζουν ιδιαίτερη  ποικιλία μέσων και τεχνικών (κολλάζ από ευτελή υλικά, σχέδια, βίντεο, δράσεις, φωτογραφίες, κατασκευές), δείχνοντας την ελευθερία και τον πειραματισμό των νέων δημιουργών.

Την προσοχή των επισκεπτών της Έκθεσης, έχει κερδίσει μέχρι σήμερα, το έργο της Άννας Ζιούλη, όπου σε μορφή μακέτας είναι «σχεδιασμένος» από ρετάλια, δέρματα και κορδόνια, σε μεγάλες διαστάσεις, ο Χάρτης του Μαρκοπούλου, όπως αυτός αποτυπώνεται σε μία από τις πρώτες αεροφωτογραφίες. Την εν λόγω αεροφωτογραφία, αναζήτησε η ίδια η δημιουργός στην υπηρεσία του Στρατού, στα πλαίσια της έρευνάς της.

Εξίσου ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά, είναι τα έργα των υπόλοιπων δημιουργών – φοιτητών του Η’ Εργαστηρίου, Αιμιλίας Ευθυμίου, Κλειτίας Κοκαλάρη, Ιώνιαν Μπισάι, Νεκτάριου Παππά και Μελίνας Φακίτσα-Μόσλαντ.

Υπεύθυνοι της Έκθεσης, είναι ο Επίκουρος Καθηγητής τoυ Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, κος Γιάννης Κονταράτος και η φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών (Μ.Ε.Τ.), κα Μαίρη Θηβαίου.

Την έκθεση πλαισιώνουν Εκπαιδευτικά Προγράμματα, προσαρμοσμένα για τους μαθητές των Σχολείων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου. Τα παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, έχουν την ευκαιρία να γίνουν και αυτά ερευνητές και δημιουργοί.

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Έκθεση είναι μία συνδιοργάνωση του Δήμου Μαρκοπούλου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), στα πλαίσια συνεργασίας με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.).