23/02/2016

Θετική εξέλιξη στο θέμα των Απαλλοτριώσεων του Ερασίνου, έπειτα από παρέμβαση του Βουλευτή Αττικής, κ. Πάνου Σκουρολιάκου


Η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια, τον Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνο Σκουρολιάκο, για την παρέμβασή του, στη χρονίζουσα από πολύ καιρό και απόλυτα αναγκαία, σύσταση των Τεχνικών Επιτροπών Εξετάσεως Αντιρρήσεων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπως εμφαίνεται και στο Φ.Ε.Κ. 164/4/12/2015, τεύχος 1, άρθρο 24.

Έπειτα από επίσκεψη και σχετικό ραντεβού, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015, από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ευαγγελίου και τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ζωή Γιαννάκη, ο Βουλευτής κ. Πάνος Σκουρολιάκος, ενημερώθηκε αναλυτικά για τους δικαιούχους της απαλλοτρίωσης του Ερασίνου, που η παρακατάθεση των χρημάτων τους και η αναγνώρισή τους ως δικαιούχων, εκκρεμεί ακόμη,λόγω των αντιρρήσεων που έχουν ασκηθεί ενώπιον της Α΄βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων.
Η Επιτροπή όμως αυτή, πλέον συνεστήθη και μετονομάστηκε, σε Τεχνική Επιτροπή Εξετάσεως Αντιρρήσεων.

Επομένως, μπορεί πια να συνεδριάσει και να τελεσιδικήσει, η όποια Πράξη Χαρακτηρισμού ως δασικού ή μη χαρακτήρα των επιδίκων ενστάσεων και να χορηγούνται οι αναγκαίες Βεβαιώσεις από το Δασαρχείο Πεντέλης, που αφορούν στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις των Δικαιούχων - Συμπολιτών μας.

Επικροτούμε θερμά την ουσιαστική παρέμβαση αυτή, του Βουλευτή κ. Πάνου Σκουρολιάκου και ελπίζουμε οι ιδιοκτήτες – συμπολίτες μας, απευθυνόμενοι άμεσα στους Δικηγόρους τους, να προβούν στις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες και να λάβουν το συντομότερο δυνατό, τις αποζημιώσεις, που νόμιμα δικαιούνται!