12/02/2016

Διαγωνισμός Σχεδίου - Εικονογράφησης Δήμου Μαρκοπούλου, με θέμα: «Η Πόλη μου! Όπως τη θέλω και όπως τη φαντάζομαι!» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου


Με αφορμή την ανάπλαση του χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» προκηρύσσουν Διαγωνισμό Σχεδίου - Εικονογράφησης με τίτλο: «Η Πόλη μου! Όπως τη θέλω και όπως τη φαντάζομαι!», για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου, με στόχο τα τέσσερα (4) καλύτερα σχέδια, να ζωγραφιστούν σε μεγάλες διαστάσεις στους τοίχους του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι τα παιδιά να μάθουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, να ενδιαφέρονται, να ασχολούνται και να οραματίζονται για τον τόπο μας. Μέσα από τη διαδικασία της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής σε δράσεις αισθητικής αναβάθμισης του δημόσιου αστικού χώρου, αναδεικνύεται η συνεργασία και η ομαδικότητα, καθώς και η καλλιέργεια της υποκειμενικής έκφρασης του κάθε παιδιού μέσω του σχεδίου.

Η διαδικασία προετοιμασίας του κάθε έργου, για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, αποτελεί ταυτόχρονα μια σπουδαία ευκαιρία, για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι, τα πολυποίκιλα ιστορικά, μορφολογικά, περιβαλλοντικά σημεία ενδιαφέροντος, που συγκεντρώνει ο τόπος μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, αφού ήδη από την αρχαιότητα, η ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου, υπήρξε οικισμός με αξιόλογη ιστορία και δραστηριότητα.

Οι τοποθεσίες μέσα στην πόλη, είναι για όλους μας «κοινοί τόποι», πόσο μάλλον τα μέρη και τα σημεία εκείνα, που υπάρχουν πολύ πριν από εμάς και μεγάλωσαν γενιές με τις ίδιες εικόνες, έχοντας σχεδόν τις ίδιες παραστάσεις με εμάς, σήμερα. Οι αναμνήσεις μας ωστόσο, είναι εκείνες που μας διαφοροποιούν και αποτελούν το προσωπικό στοιχείο του καθενός.

Τα μέσα της δημιουργίας των έργων, μπορούν να είναι μολύβι, πενάκι, μαρκαδόροι, μαρκαδοράκια, ξυλομπογιά, τέμπερες, νερομπογιές. Οι διαστάσεις του φύλλου εργασίας μπορούν να είναι έως μέγεθος Α3 (30 x 42 εκ.). Τα υδατοδιαλυτά υλικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν σε χαρτί ακουαρέλας.

Τα σχέδια μπορούν να είναι ρεαλιστικά, ρεαλιστικά με φανταστικά στοιχεία ή εξ’ ολοκλήρου «φανταστικά».

Η ανάδειξη των τεσσάρων (4) καλύτερων σχεδίων θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), θα χορηγήσει στους δημιουργούς τους, κάρτα ελεύθερης εισόδου στο Δημοτικό Κινηματογράφο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», για το 2016. Τα επικρατέστερα αυτά έργα, θα μεταφερθούν σε μεγάλες διαστάσεις, σε συγκεκριμένο πλαίσιο, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, σε χρόνο που θα οριστεί, έπειτα από συνεννόηση με τους δημιουργούς και τους υπεύθυνους καθηγητές.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, εργάσιμες καθημερινές ημέρες και ώρες 1.00 μ.μ. – 3.00 μ.μ., στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» (2ος όροφος Δημαρχείου Μαρκοπούλου). Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», στα τηλ. 22990 20197 και 20179 ή στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, στο τηλ. 22990 85095.

Σας προσκαλούμε και περιμένουμε τις συμμετοχές σας, για να ομορφύνουμε την πόλη μας!