28/12/2015

«Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει»: Παραμυθένια Παράσταση, με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ., σε μια μαγευτική παράσταση, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου & Κωνσταντίνου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Μέσω της αφήγησης, τα παραμύθια «Η βασιλόπιτα και τα χαρτιά», «Ο καλός Φρατζολάκης», «Τα δώρα του Δεκέμβρη» και οι «Καλικάντζαροι στο μύλο», μπλέκονται το ένα μέσα στο άλλο, ενώ διανθίζονται από παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια, με τη συνοδεία βιολιού, κιθάρας, νέϋ και κρουστών.

Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μοναδικό κόσμο των παραδοσιακών και άλλων παραμυθιών, όπου αναδεικνύονται οι πραγματικές αξίες της ζωής και τα ήθη του λαού μας!

Στους συντελεστές της παράστασης, η Βιργινία Κοκκίνου (αφηγήτρια), έχει ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή για ενήλικες και μαθητές καθώς και με τη μετάφραση παιδικών βιβλίων, με συνεργασίες στο «AthensArt», σε Δημοτικά Φεστιβάλ και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Η Ειρήνη Νικολακοπούλου (αφηγήτρια, μουσικός), σπούδασε βιολί και θεωρητικά στα ωδεία Αθηνών και Φ. Νάκας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και διδάσκει μουσική. Συνεργάζεται ως μουσικός, με το «Σπίτι των Παραμυθιών» και το «Artfygio», σε παραστάσεις αφήγησης και έχει συμμετάσχει στην 13η Γιορτή παραμυθιών της Κέας. Ο Εμμανουήλ Παλιάκης (αφηγητής, μουσικός), είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι Ηπείρου, με εξειδίκευση στην κρητική λύρα και παράλληλα ασχολείται και με άλλα μουσικά όργανα όπως το νέϋ και τα κρουστά. Έχει συνεργαστεί με το μουσικο-θεατρικό εργαστήρι «Ελεύθερη Θεατρική Σπουδή» και έχει συμμετάσχει ως μουσικός, σε πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Και οι τρεις συντελεστές, παρακολουθούν από το 2014, τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης, του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Η παράσταση είναι ευγενική χορηγία της ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, για τα παιδιά του Δήμου μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας περιμένουμε όλους.

Καλές Γιορτές!